سه شنبه, 29ام اسفند

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان ساختمان صنایع دستی اهواز پلمپ شد

یادمان

ساختمان صنایع دستی اهواز پلمپ شد

 

برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان از پلمپ شدن ساختمان صنایع دستی اهواز توسط یک شرکت خبر داد.

پرویز پورفرخی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌ در خوزستان، اظهار داشت: چرا باید این شرکت بتواند حکم پلمپ ساختمان صنایع دستی اهواز را که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است، اجرا کند؟ با وجود ثبت بودن ساختمان صنایع دستی، ابتدا حکم قلع و ‌قمع این ساختمان و پس از آن، حکم پلمپ آن صادر شد؛ به این معنی که کارمندان این اداره دیگر اجازه‌ی ورود به آن را ندارند.

وی گفت: این شرکت مدعی است، زمین ساختمان صنایع دستی تا رودخانه به این شرکت متعلق است. این ساختمان در مقابل بنایی است که به‌زودی قرار است در آن محل احداث کند. این در حالی است که این محدوده به رودخانه متعلق است و وارد حریم آن می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان افزود: سازمان میراث فرهنگی خوزستان مخالفت خود را با صدور حکم پلمپ ساختمان صنایع دستی اهواز اعلام می‌کند و این عمل را به‌دلیل ثبت ملی بودن این بنا خلاف قانون می‌داند.

در این‌باره، مدیر عامل این شرکت خصوصی نیز به خبرنگار ایسنا در خوزستان گفت: اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان هیچ مالکیتی بر زمین ‌ساختمان صنایع دستی اهواز ندارد. این ساختمان در طرح تعریض جامع شهر اهواز است. بنابراین به نفع شهر اهواز است و باید تخریب شود.

فرج‌الله خبیر بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان مالکیتی بر زمینی که ساختمان صنایع دستی در آن احداث شده، ندارد و در زمینی متعلق به غیر، ساختمان ساخته‌ است.

وی ادامه داد: زمین ساختمان صنایع دستی پیش از این‌که در مالکیت ما قرار گیرد، متعلق به اشخاصی بود. مدیر پیش سازمان میراث فرهنگی و کارشناسان این سازمان برخلاف قانون و بدون رعایت روال قانونی، اقدام به ثبت این بنا در فهرست آثار ملی کردند که مدارک آن در مراجع ذی‌ربط موجود است.

او اظهار داشت: ساختمان صنایع دستی اهواز در طرح جامع تعریض این شهرستان قرار دارد و باید تخریب شود. حکم پلمپ این ساختمان نیز از طریق مراجع قضایی صادر شده است. اکنون ما درصدد تخلیه‌ی این بنا و پس از آن، اقدام به خروج آن از فهرست آثار ملی و در نهایت، تخریب بنا هستیم.

خبیر توضیح داد: اگر اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان سندی مبنی بر مالکیت عرصه و زمین ساختمان صنایع دستی اهواز دارد، آن را ارائه کند. ما کاملا مطیع قانون هستیم و در چارچوب آن عمل می‌کنیم. این سازمان نیز اگر تمایل به حل قضیه دارد، از طریق قانونی وارد شود.

وی اضافه کرد: مسأله‌ی صنایع دستی اهواز قضیه‌ای است که از طریق مراجع قضایی دنبال می‌شود و ما به‌دنبال رسانه‌یی کردن آن نیستیم. اداره کل میراث فرهنگی استان نیز برای خرید این ساختمان باید تمام زمین‌های اطراف را به وسعت دوهزار متر بخرد. این شرکت خصوصی سند مالکیت عرصه را دارد و تا هفته‌ی آینده به سازمان میراث فرهنگی مهلت تخلیه داده است. 
 
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه