سیوند
مجلههای «پایگاه اطلاع رسانی برای نجات یادمانهای باستانی (دشت پاسارگاد)» به صورت الکترونیکی
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 04 اسفند 1394
- نوشته شده توسط محسن قاسمی شاد
- بازدید: 1748
یکی از خویشکاریهای هموندانِ «پایگاه اطلاع رسانی برای نجات یادمانهای باستانی (دشت پاسارگاد)» نوشتن بود که در مجلههای پایگاه یا در تارنمای سیوند منتشر میشد. مجلههای پایگاه، برای استفاده علاقهمندان در ایرانبوم منتشر میشود.
تنگه بلاغی
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 07 آبان 1394
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1457
تنگه بلاغی در جنوب مجموعه میراث جهانی پاسارگاد قرار دارد و دارای طول تقریبی 18 کیلومتر(جنوب غربی – شمال شرقی) و عرض بین 500 متر تا 10 کیلومتر (جنوب شرقی ـ شمال غربی) از ابتدای تنگه در شمال تا تپه رحمت آباد در جنوب می باشد.
برگزاری رونمایی از کتاب دفاع از تاریخ (نگاهی به تلاشهای دو سال و نیمه مردمی در جنبش دفاع از پاسارگاد و اعتراض به آبگیری سد سیوند)
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 27 خرداد 1394
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1624
کتاب دفاع از تاریخ از چهار بخش تشکیل شده که سه بخش نخست آن ویژهی سه دوره کوششهای پایگاه است و بخش چهارم دربرگیرندهی نوشتارهایی تکمیلی است، از جمله دو مقالهی «پژوهشهای باستانشناختی در تنگ بلاغی» از دکتر محمدتقی عطائی، سرپرست ایرانی گروه باستانشناسی ایران ـ فرانسه، که در آن نگاهی کوتاه به عملیات نجاتبخشی منطقه شده است به همراه فهرست کاملی از کتابها و مقالههایی که در این زمینه منتشر شده است؛ و «نگاهی به پروندهی معترضان به آبگیری سد سیوند» از دکتر محمدعلی دادخواه که در آن به بررسی وضعیت پروندهی شکایت مخالفان آبگیری سد سیوند از وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی پرداخته شده است. کتاب دارای ۸۰ صفحه تصویر نیز است، که پیش از نمایه قرار گرفته است.
میراث نیاکان و وظیفه گرانِ مردمان هنرپرور کشور ما
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 27 آبان 1392
- نوشته شده توسط Administrator
- بازدید: 2119
در هر یک از شهرهای ایران اگر به تحقیق بپردازیم، هزاران ساختمان و اثر بینظیر هنری مییابیم که هر کدام در نوع خود مانند ندارند و از شاهکارهای معماری و هنری جهان بهشمار میروند ولی... یکی از دوستان نگارنده که عمر خویش را در راه شناساندن آثار هنری باارزش ایران به مردم جهان وقف کرده است پس از سالها رنج و فداکاری در برابر یکی از آثار باستانی که علیرغم کوششهای وی ویران گشته و به مخروبهای بدل شده بود با آه و افسوس فراوان میگفت: «عشق ورزیدن نسبت به هیچ مطلبی در ایران به اندازه عشق به آثار باستانی، انسان را فرسوده نمیسازد و رویاهایش را تباه نمیکند».
ضرورت نگاهداری یادمانهای باستانی به عنوان مظاهر عینی هویّت ملّی ایرانیان
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 24 آبان 1392
- نوشته شده توسط Administrator
- بازدید: 5221
گروهی از ایراندوستان فرهنگی اشاره دادند که خاک منطقهی سیوند سست است و احتمال نفوذ آب در دشت پاسارگاد زیاد است و رطوبت ناشی از دریاچهی سد با رشد گیاهان مخرب،زیستبوم منطقه را آسیب میزند. همچنین در صورت بالا آمدن آب،گورهای باستانی متعلق به هفت هزار سال پیش و تپههای باستانی حفاری نشده، کورههای فلزپزی عهد داریوش یکم، مجموعههای ذوب فلزات و سفالگریها و بسیاری آثار دیگر و چه بسا آرامگاه کوروش و بناهای بازماندهی عهد هخامنشیان در صورت وقوع سیلابهای نابهنگام به زیر آب بروند.هم اینان معتقدند که محوطهی پاسارگاد از طرف یونسکو آثار تاریخی و باستانی شناخته شده است و تخریب آن،نقض پیماننامههای حفظ و حراست آثار بشریست.
آثار شناسایی شده در تنگ بلاغی
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 07 آبان 1392
- نوشته شده توسط Administrator
- بازدید: 2304
تنگ بلاغی در جنوب غربی مجموعه میراث جهانی پاسارگاد قرارگرفته که نزدیک به 18 کیلومتر طول دارد و به عنوان یکی از قدیمیترین گذرگاههای فارس به شمار میآید. در این تنگه رود پلوار جریان دارد که اهمیت تاریخی و طبیعی تنگه وابسته به همین جریان آبی میباشد.
درخواست گروهی از انجمنهای غیردولتی برای بهعقب انداختن آبگیری سد سیوند
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 07 آبان 1392
- نوشته شده توسط Administrator
- بازدید: 2256
آگاهید که سد سیوند در شمال شهر شیراز و درون تنگهی بُلاغی، میان دو دشت مُرغاب (پاسارگاد) و مرودشت، مراحل پایانی ساخت خود را میگذراند.
ایران دورت بگردم - روز بزرگداشت کوروش بزرگ در پاسارگاد
- توضیحات
- دسته: سیوند
- منتشر شده در 07 آبان 1392
- نوشته شده توسط محمد جهانآبادی
- بازدید: 1987
این گزارش تصویری حاصل سفرهای پایگاه اطلاع رسانی برای نجات یادمانهای باستانی و دیدهبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران از سال 1384 تا 1388 است. شایان ذکر است این سفرها به منظور روز بزرگداشت کوروش بزرگ (7 آبان) و جلوگیری از آبگیری سد سیوند و بهزیر آب رفتن آثار کاوش شده و کاوش نشده در تنگه بلاغی و گوشزد خطر رطوبت و آسیبرسانی آن به آرامگاه کوروش بزرگ و مجموعه باستانی پاسارگاد برگزار شده است.
مقالات دیگر...
- هنوز فرصت هست
- تنگه بلاغی؛ مروری بر یک خاطره غرق شده + گزارش تصویری
- پاسارگاد را دریابیم
- سد سیوند، برخورد توسعه و فرهنگ
- هنر هخامنشی تکرار شدنی نیست
- دستگاه های رطوبت سنج توسط وزارت نیرو خریده نشده است - پس از گذشت شش ماه از آبگیری سد سیوند
- پیامد سیوند 1 (دریاچه بختگان: دیروز و امروز)
- راههای شاهی تنگه بلاغی، کانال های آبرسانی 2500 ساله بودهاند