یادمان
درخواست کتبی کمیته تخصصی میراث فرهنگی از شهردار تهران جهت جلوگیری از تخریب سرای دلگشا
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- جمعه, 14 مرداد 1390 20:05
- آخرین به روز رسانی در جمعه, 14 مرداد 1390 20:05
- نمایش از جمعه, 14 مرداد 1390 20:05
- بازدید: 6383
حکم تخریب حمام و بنای قاجاری سرای دلگشا توسط دیوان عدالت اداری، کمیته تخصصی میراث فرهنگی و دبیرخانه مشورتی سازمانهای مردم نهاد را برآن داشت تا با نوشتن نامه و درخواست کتبی از شهردار تهران خواستار لغو حکم و منع تخریب این بنای تاریخی شدند.
001 - DC4091 - NikesneakersShops , nike air chromeposite for sale california cheap - Jordan Jordan 1 Mid MMD (Black) | Puma MB.01 Rick And Morty LaMelo Ball Release Date , JofemarShops , kyrie 2 summer pack nike shoes girls roshe
در این نامه آمده است: «در حالی که مقام معظم رهبری و سایر مسؤولان عالیرتبه نظام مرتباً تاکید بر حفظ و احیای معماری ایرانی – اسلامی دارند، تخریب حمام و بنای قاجاری سرای دلگشا در حریم درجه یک بازار تهران که با حکم دیوان عدالت اداری انجام شد زنگ خطر نابودی کامل معماری اصیل این سرزمین و جایگزین شدن آن با بناهایی با معماریهای بیهویت را به صدا درآورده است. بیتردید، چنانچه آثاری که به ثبت ملی رسیدهاند نتوانند در برابر زیادهخواهی و طمع سودآوری مالکان دوام آورند قطعا نمیتوان کمترین امیدی به بقای دیگر آثار ارزشمند و حفظ و ترویج معماری اصیل ایرانی-اسلامی داشت.
با چنین روند تخریبی که حکم دیوان عدالت اداری زمینهساز قانونی و شهرداری تهران مشوق آن بوده است، ادامه روند تخریب بافتهای ارزشمند تاریخی در قالب بافت فرسوده تا دهه دیگر اثری از بازار، بخش قدیمی و معماری اصیل تهران باقی نخواهد ماند. این درحالی است که به جای مرمت صحیح و اعطای امتیازبه ساکنان این بافتها با مطرح کردن طرح مسکن مهر در منطقه 12 به نابودی تاریخ و معماری ایرانی سرعت بخشیدهایم.
از آنجاییکه تهران به عنوان پایتخت کشور، نمونه زوال معماری ایرانی – اسلامی معرفی شود با سرعت غیر قابل مهاری تمام آثار ارزشمند تاریخی – معماری در سراسر کشور رو به نابودی میرود و الگویی برای ارجاع معماری کهن باقی نخواهد ماند و نسل بعدی، بیش از پیش، با ریشهها و هویت خود بیگانه خواهد شد. چنانچه اکنون در بافت تاریخی شیراز، یزد، تبریز، گرگان، رشت،... و حتی مشهد مقدس شاهدیم که چگونه هتلها، پاساژها و برجهای بیهویت، بدون کمترین توجه به محیط پیرامون، جایگزین بافت تاریخی و معماری گذشته شدهاند.
راهکار پیشنهادی:
با توجه به این مهم که بنای باارزش تاریخی پس از ورود به فهرست آثار ملی، قابل تخریب و خروج از آن فهرست نیست، سازمانهای مردمنهاد عضو "کمیته تخصصی میراثفرهنگی دبیرخانه مشورتی سازمانهای مردمنهاد" درخواست و پیشنهاد و میدهند آن مقام محترم با رایزنی حقوقی با مقامات قضایی از صدور احکام مبنی بر خارج شدن بناهای با ارزش تاریخی از فهرست آثار ملی جلوگیری نموده و با توجه به مصالح کشور جهت اقامه ارزشهای ایرانی – اسلامی در برابر تخریب بافت ارزشمند تاریخی، به ویژه بازار تهران و بناهای اطراف آن، مقاومت نشان داده و با اعطای تشویقهایی غیر از تخریب بناهای قدیمی به احیاء و تغییر کاربری این بافت اقدام کند.
با توجه به اینکه کلانشهر تهران فاقد یک مرکز برازنده جذب گردشگر و تفرجگاه عمومی است و در حال حاضر منطقه 22 تهران نیز از برآوردن این نیاز عاجز مانده است، پیشنهاد میشود که با بهرهگیری از تجربیات دیگر کشورها، منطقه بازار و بافت اطراف آن به این مهم اختصاص پیدا کرده و به جای افزایش تراکم، با کاهش تراکم و تبدیل تیمچهها و انبارها به مراکز با ارزش گردشگری و فرهنگی و به شکل بازار سنتی با عرضه کالاهای نفیس ایرانی تبدیل به مکان امنی برای شهروندان شود.»