خبر
برگزاری نمایشگاه تابلو فرشهای استاد سید ابوالحسن سیرت با موضوع شاهنامه
- خبر
- نمایش از سه شنبه, 11 خرداد 1389 20:27
- بازدید: 9490
ادبیات حماسه بخشی از ادبیات و فرهنگ مردمان ایران زمین است که همواره به خاطر داشتن یک چنین سبکی از ادبیات و چنین فرهنگ که شجاعت و عشق درون مایه اوست به خود می بالند و به حق هم جای بالیدن و سرافرازی یک ملت است.
اما ملت ایران در کنار روحیه و فرهنگ حماسهای داری روحیات و رسومهای فرهنگی دیگری نیز هستند روحیات و عادت های فرهنگی که در گذر زمان شکل گرفته است و فرهنگ غنی و زیبای ایران زمین را پدید آورده است که نقطه مشترک تمام آنها عشق است.از آن جمله می توان به روحیه هنرمندانه ایرانیان و فرهنگ هنر پرور مردمان این سرزمین کهن اشاره کرد. این روحیه و این فرهنگ باعث شده است تا در هر گوشه از این مرز پر گهر هنری زیبا اثر دست هنرمندانی توانا و با ذوق را مشاهده کنید.
یکی از این هنر های زیبا که از کهن در نزد ایرانیان بوده است هنر و یا صنعت قالی بافی است.هنر و صنعتی که به لحاظ قدمت، دوام، زیبایی رنگ؛ نقش شهره جهانی دارد. گلهایی که در قالیهای ایرانی چیده شده است یاد آور باغ ایرانی یکی دیگر از شاهکارهای ایران زمین است. گاه؛ قالی ایرانی که اغلب دسترنج بانوان بزرگ سرزمینمان است به اوج شکوفایی خود میرسد. آن زمان که کنار گلهای هزار رنگ باغ ایرانی داستانهای حماسهای و اساطیری به نقش می نشیند این هنر به اوج خود رسیده است که جایش نه در فرش که بر عرش میباشد و پنجرهای رو به فرهنگ ایرانی باز میشود که در هر خانه، کاخ و شبستانی جای دارد.
اگر این روزها سری به گنجینه فرش ایران واقع در خیابان دکتر فاطمی بزنید میتوانید تجلی هنر را در قالیهای تصویری استاد ابوالحسن موسوی سیرت تماشا کنید. قالیهای تصویری که هم نشان از فرش دارد هم از عرش. هم نشان از فرهنگ اساطیری ایران زمین هم نشان از روحیه هنرمندانه این مردمان دارد.
استاد موسوی سیرت در سال 1322 در شهر همدان زاده شد. شهر همدان یکی از مراکز بزرگ قالی بافی ایران است. وی از کودکی هنر را نزد هنرمندان بزرگ فرا گرفته است و اکنون نیز 26 قطعه تابلو فرش تصویری از وی با موضوع شاهنامه در گنجینه فرش یاران است.
تمامی آثار در گارگاه قالی بافی وی و به یاری هنر جویان جوان و خوش ذوق وی از روی نسخه شاهنامهی بایسنقری بافته شده است.
شاهنامه بایسنقری یکی از زیباترین نسخه های موجود شاهنامه است که در زمان پسران تیمور به تحریر در آمده است.
گفتنی است برای خلق این آثار روزانه 12 ساعت به مدت 5 سال وقت صرف شده است و از رنگهای طبیعی و شیمیایی، بر روی پشم مرغوب برای بافت این فرش استفاده شده است.
این نمایشگاه تا ماه امرداد در موزه فرش ایران به نشانی:تهران.نبش خیابان فاطمی و کارگر جنب هتل لاله برپا می باشد.
بازدید از این نمایشگاه را به تمام ایران دوستان پیشنهاد می کنیم.
پایان