یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر فرهنگ جامع زبان فارسی ـ جلد 1

خبر

فرهنگ جامع زبان فارسی ـ جلد 1

فرهنگستان زبان ادب فارسی از سال 1369 (سال تأسیس این فرهنگستان) در اندیشۀ تألیف فرهنگی جامع برای زبان فارسی بود و به همین منظور، در سال 1370 پیشنهاد تألیف آن را در شورای فرهنگستان به تصویب رساند. پس از سال‌ها تلاش بی‌وقفه و با وجود مسائل و مشکلات گوناگون، سرانجام در سال 1386 پیکرۀ رایانه‌ای گروه فرهنگ‌نویسی، با مدیریت دکتر علی‌اشرف صادقی، تکمیل شد و در آن زمان با جذب پژوهشگران جدید و آموزش به آنان، تعریف‌نگاری حرف «آ»، بر اساس شیوه‌نامۀ تعریف‌نگاری این گروه آغاز گردید. نکتۀ قابل ذکر در باب شیوه‌نامۀ گروه فرهنگ‌نویسی این است که برای تهیۀ شیوه‌نامۀ مذکور مدت زمان سه سال وقت صرف شده بود، اما با ادامۀ تعریف نگاری، عملاً مسائل جدید و پیش‌بینی‌نشده‌ای پیش آمد که به‌تدریج در شیوه‌نامه اصلاح یا گنجانده شد. نتیجۀ این تجربیات دست‌نامه‌ای است نسبتاً کامل برای فرهنگ‌نویسی زبان فارسی.

991 - CN9671 - Blauw - Nike Air Max 1 By You Custom herenschoen - nike air max lays blue cheese commercial actor | Air Jordan 4 Retro "Metallic Red" - nike air lightning low shoes - CT8527 - 112

    در این شیوه‌نامه تمام نکات مربوط به ساختار مدخل‌ها، نحوۀ ضبط و درج آن‌ها در فرهنگ، نحوۀ درج زیرمدخل‌ها، شیوۀ به دست دادن تعریف یا معانی، دسته‌بندی معانی، ارجاع‌های متقابل، آوردن گونه‌های مختلف و املاهای دیگر مدخل‌ها، اطلاعات تکمیلی و اضافی، ریشه‌شناسی و اشاره به صورت‌های واژه در زبان‌های میانه و باستانی ایران تا هندواروپایی مادر و اشاره به آن دسته از زبان‌های ایرانی که مستقیماً به زبان فارسی ارتباط ندارند و نیز اشاره به گویش‌های ایرانی جدید و جز آن‌ها پیش‌بینی شده است.
از جملۀ ویژگی‌های منحصربه‌فرد فرهنگ جامع زبان فارسی، همان گونه که از نام آن برمی‌آید، اشتمال آن بر تمام ادوار زبان فارسی است. مبتنی بودن بر یک پیکرۀ عظیم رایانه‌ای، تاریخی بودن، در بر داشتن ریشه‌شناسی، در بر داشتن لغات علمی امروز همراه با تعریف موجز و دقیق آن‌ها، در بر داشتن مصوّبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی، و کاربرمدار بودن، از دیگر ویژگی‌های فرهنگ جامع زبان فارسی است.
    جلد نخست فرهنگ جامع زبان فارسی (حرف آ)، زیر نظر دکتر علی‌اشرف صادقی، عضو پیوسته و مدیر گروه فرهنگ‌نویسی فرهنگستان، تألیف شده که انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی آن را در 1160 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه، به بهای 600000 ریال منتشر کرده است.


منبع: تارنمای فرهنگستان زبان و ادب فارسی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه