خبر
تخممرغ برای قلب مفید است
- خبر
- نمایش از پنج شنبه, 13 مهر 1391 23:38
- بازدید: 3715
تخممرغ که زمانی ماده غذایی مضری برای قلب به شمار میرفت امروزه یک ماده غذایی سالم محسوب میشود.
991 - CN9671 - Blauw - Nike Air Max 1 By You Custom herenschoen - nike air max lays blue cheese commercial actor | Latest Releases , IetpShops - Women's Nike Air Jordan 1 trainers - ken griffey nike swingman shoes sale 2017
به گزارش دیلی میل، محققان با انجام مطالعاتی متوجه شدهاند که تخممرغ نه تنها برای قلب مفید است، بلکه میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند.
این در حالی است محققان کانادایی هفته پیش نتایج مطالعهای را منتشر کردند که فواید مواد مغذی تخممرغ را زیر سئوال میبرد. این مطالعه بر روی 1200 نفر انجام شد که متوسط سنی 61 سال داشتند. بر اساس این مطالعه تصور میشد که تجمع پلاک کاروتید (یک ماده مومی که موجب مسدود کردن رگهای خونی و ابتلا به بیماری قلبی عروقی میشود) در افرادی که در هفته دستکم دو عدد تخممرغ مصرف میکنند، افزایش مییابد.
محققان عامل این تاثیر را زرده تخممرغ میدانستند.
اما با توجه به تغییراتی که امروز در غذای مرغها ایجاد شده است تخممرغ امروز سالمتر از تخممرغهایی است که 30 سال پیش تولید میشدند.
آیا تخممرغ برای کلسترول بد است؟
هلن باند از انجمن رژیم غذایی انگلیس در این مورد گفت: نتایج تحقیق اخیر محققان کانادایی مغایر با تصور علمی فعلی است. چند سال پیش بروس گریفن استاد متابولیسم غذایی دانشگاه سوری با تجزیه و تحلیل 30 مطالعه که در بیش از 30 سال بر روی تخممرغ انجام شده بود متوجه شد که تخممرغ هیچ تاثیرمهمی از لحاظ بالینی بر روی سطح کلسترول بدن ندارد.
مصرف تخممرغ به محافظت از قلب کمک میکند
هلن باند افزود: در حقیقت نتایج یک مطالعه که در مجله آمریکایی Clinical Nutrition منتشر شده است، نشان داد که مصرف تخممرغ به حفظ سطح فشار خون سالم بدن کمک میکند. همچنین سال گذشته دانشمندان دانشگاه آلبرتا کشف کردند که زرده تخممرغ حاوی دو آمینو اسید مهم به نامهای ترتوفان و تیروزین است و مقدار آنتی اکسیدانهای موجود در دو زرده تخممرغ خام تقریباً برابر یک عدد سیب است.
این در حالی است که نیمرو کردن و یا جوشاندن تخممرغ سطح آنتی اکسیدانهای موجود در آن را به نصف کاهش میدهد.
آیا تخممرغ یک ماده غذایی بسیار پر قدرت است؟
به لطف تغییراتی که در غذای مرغها داده شده است تخممرغهای امروز سالمتر از تخممرغهایی هستند که 30 سال پیش تولید میشدند. تخممرغهای امروزی حاوی 70 درصد ویتامین D بیشتر هستند. همچنین هر زرده تخممرغ حاوی 13 ماده مغذی مهم است. در یک مطالعه محققان زنان چاق را به دو دسته تقسیم کردند و به یک گروه در وعده صبحانه تخممرغ و به گروه دیگر نان شیرین دادند.
محققان مشاهده کردند زنان چاقی که در وعده صبحانه خود تخممرغ مصرف میکردند در طول 24 ساعت کالری کمتری نسبت به زنان گروه دیگر مصرف میکردند.
یک نفر چند عدد تخممرغ باید بخورد؟
محققان در مورد تعداد تخممرغی که یک فرد باید مصرف کند، میگویند بر اساس یک رژیم غذایی سالم و موزون هر تعداد تخممرغی که بخواهیم میتوانیم مصرف کنیم و در این رابطه هیچ حد بالایی وجود ندارد مگر این که شخص به طور ارثی دارای کلسترول بالا باشد. محققان در رابطه با مطالعه محققان کانادایی که نشان داده بود مصرف زرده تخممرغ موجب افزایش پلاک کاروتید میشود، گفتند: به هر حال میزان پلاک کاروتید پس از 40 سالگی افزایش مییابد. آنها افزودند: همچنین محققان کانادایی در مطالعه خود عوامل شیوه زندگی مانند ورزش و رژیم غذایی را مورد بررسی قرار ندادند.
آیا تخممرغ موجب چاقی میشود؟
تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که تخممرغهای امروزی نسبت به 30 سال پیش حاوی حدود 20 درصد چربی کمتر، 13 درصد کالری کمتر و 10 درصد کلسترول کمتر است.
همچنین مطالعه بر روی زنان چاق نشان داد زنانی که در وعده صبحانه خود تخممرغ میخوردند کالری کمتری در عرض 24 ساعت مصرف میکردند که محققان این اثرات مثبت تخممرغ را به اثرات سیر کنندگی پروتئین آن نسبت میدهند.
منبع: روزنامه اطلاعات