دوشنبه, 14ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر آیا مشکلات نوزاد سزارینی را می‌دانید؟

خبر

آیا مشکلات نوزاد سزارینی را می‌دانید؟

خبرگزاری فارس: نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا می‌آیند در مقایسه با نوزادانی که به روش زایمان طبیعی متولد می‌شوند، بیشتر دچار مشکلات تنفسی خواهند شد.

shock drop air force 1 full uv reactive | THE SNEAKER BULLETIN

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از تبیان، همان طور که می‌دانید عمل سزارین تنها برای مادرانی لازم است که به دلیل وجود مشکلات مختلف در مادر یا جنین (با تشخیص پزشک متخصص زنان)، مادر امکان زایمان طبیعی را نداشته باشند؛ اما امروزه به دلایل مختلفی که مهمترین آنها، ترس از زایمان طبیعی و درد ناشی از آن است، عمل سزارین با درخواست خود مادر انجام می‌گیرد، در حالی که عواقب آن را در نظر نمی‌گیرند.

نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا می‌آیند، مشکلات بیشتری نسبت به نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، دارند.

اما این تغییرات، طی زایمان سزارین انجام نمی‌گیرد؛ باید در نظر داشت که سن بارداری (هفته چندم بارداری) در زمان انجام سزارین بسیار مهم است؛ یکی از مشکلات شایع تنفسی در نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا می‌آیند، نوعی تنفس غیرطبیعی تند است که در طی چند روز اول پس از تولد ایجاد می‌شود و ناراحتی‌های تنفسی را برای نوزاد به همراه خواهد داشت.

طی تحقیقی در دانشگاه آرهوس دانمارک، ارتباط بین مشکلات تنفسی نوزاد و نوع زایمان مادر مورد آزمایش قرار گرفت؛ طی این بررسی، بیش از 34 هزار نوزاد بدون نقص که طی هفته‌های 34 تا 41 بارداری به دنیا آمده بودند، مورد آزمایش قرار گرفتند.

این نوزادان را به دو بخش سزارین و زایمان طبیعی تقسیم‌بندی کردند؛ محققان عواملی مانند سیگار کشیدن مادر، مصرف الکل و مواد مخدر در دوران بارداری که نتایج آزمایش را تحت تأثیر خود قرار می‌داد را در نظر داشتند و تأثیر این عوامل را از نتیجه‌گیری قطعی خود حذف کردند.

نتیجه بررسی نشان داد نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا آمده بودند، در مقایسه با نوزادانی که به روش زایمان طبیعی به دنیا آمده بودند، خیلی بیشتر دچار مشکلات تنفسی بودند.

میزان این خطر در عمل سزارینی که در هفته 37 بارداری انجام می‌گیرد، حدود 4 برابر بیشتر است و در هفته 38 بارداری، 3 برابر است و در هفته 39 بارداری به 2 برابر می‌رسد.

نتایج این تحقیق نشان داد که در هفته 37 بارداری، 8.2 درصد از نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا آمدند به مشکلات تنفسی مبتلا بودند، در حالی که 10 درصد از نوزادانی که با سزارین به دنیا آمدند، به مشکلات تنفسی دچار شدند؛ در هفته 38 بارداری، این میزان برای زایمان طبیعی 7.1 درصد و در زایمان سزارین 1.5 درصد بود و در هفته 39 بارداری 1.1 درصد برای زایمان طبیعی و 1.2 درصد برای سزارین بود.

یکی از مشکلات شایع تنفسی در نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا می‌آیند، نوعی تنفس غیرطبیعی تند است که در طی چند روز اول پس از تولد ایجاد می‌شود و ناراحتی‌های تنفسی را برای نوزاد به همراه خواهد داشت.

همچنین این گونه نوزادان پس از تولد، درون دستگاه‌های خاصی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان(NICU)  نگهداری می‌شوند و تا زمانیکه بتوانند با شرایط نفس کشیدن در دنیای خارج از رحم مادر تطابق پیدا کنند، در این دستگاه خواهند ماند.

گاهی اوقات، پزشک به دلیل وجود مشکلات پزشکی در مادر یا جنین (برای حفظ جان هر دو یا یکی از آنها) عمل سزارین را زودتر از هفته 40 بارداری انجام می‌دهد؛ اما متأسفانه امروزه برخی دلایل و علایق شخصی والدین در زمان زایمان دخیل شده‌اند که بسیار به ضرر جنین است، مثلاً برخی موارد مشاهده می‌شود که به دلیل علاقه مادر و پدر به تاریخ تولدی خاص، آنها ترجیح می‌دهند که زایمان را زودتر انجام دهند (مثلاً یکی شدن تاریخ تولد نوزاد با تاریخ تولد پدر یا مادر) یا دلایل شخصی که گاهی منجر به آسیب‌های دائمی و غیرقابل جبران در نوزاد خواهد شد.

نکته مهمی که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که جنین طی 40 هفته، به بلوغ کامل می‌رسد و می‌تواند بدون دستگاه و مراقبت‌های خاص، در خارج از رحم مادر زندگی کند؛ پس لطفاً این حق را از نوزاد کوچک و دوست داشتنی خود نگیرید و بگذارید تا 40 هفتگی در رحم مادر به رشد خود ادامه دهد تا بتواند بدون مشکل خاصی، زندگی خود را در دنیای ما شروع کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه