یادمان
مهمترین بخشهای شهر باستانی بیشاپور نیاز به مرمت فوری دارند
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- پنج شنبه, 12 تیر 1393 09:06
- آخرین به روز رسانی در پنج شنبه, 12 تیر 1393 09:06
- نمایش از پنج شنبه, 12 تیر 1393 09:06
- بازدید: 3209
مهمترین آثار بیشاپور که مربوط به بخشهای تالار تشریفات، ایوان موزاییک، قلعه دختر و همچنین حمامهای دوره اسلامی و بنای بزرگ جنوبی شهر میشود نیاز به مرمت فوری دارند. فعالان میراثفرهنگی معتقدند، مهمترین آثار بیشاپور دچار فرسایش شدهاند و نزدیک به ۴ سال است که هیچ گونه فعالیت مرمتی در آن صورت نگرفته است.
new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | nike weed sneakers for sale on ebay women
خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران در 25 کیلومتری غرب کازرون است که در زمان ساسانیان ساخته شده، بیشاپور با 200 هکتار وسعت از شهرهای مهم آن زمان بوده و اهمیت ارتباطی داشته، این شهر از قدیمی ترین شهرهایی بوده که تاریخچه ساخت آن به صورت مکتوب در سنگ نوشته ای موجود است.
شهر بیشاپور مرکز ایالت و کوره اردشیر خوره بوده و تا قرن هفتم هجری آباد و مسکونی محسوب می شده اما پس از آن ویران شده که البته گنجینه ای از آثار ارزشمند ساسانی مانند معبد آناهیتا به شمار می رود. طی سالهای اخیر همواره بحث ثبت جهانی این شهر تاریخی مطرح بوده اما عوامل مختلفی مانع از تحقق این امر شده است درحالحاضر نیز فعالان میراثفرهنگی از فرسایش شدید مهمترین بخشها و آثار تاریخی این شهر باستانی خبر میدهند.
«محسن عباسپور» فعال میراثفرهنگی در این رابطه به CHN میگوید:« نزدیک به چهار سال از آخرین فصل مرمت در مجموعه تاریخی بیشاپور میگذرد و با اینکه بخش های مختلفی از این مجموعه تاریخی به دلیل وجود عوامل مختلف فرسایشی، نیاز مبرمی به مرمت و استحکام بخشی دارند، با این وجود متأسفانه شاهدیم که عملاً هیچ اقدامی در این خصوص صورت نمی گیرد».
او میگوید: اکثر بناهای شهر تاریخی بیشاپور به دلیل دارا بودن دیوارهای گچی، نسبت به بناهای تاریخی سنگی با فرسایش عمده تری مواجه هستند و این مورد را به راحتی می توان با مشاهده ی تصاویر مقایسه ای بناها در دوره های مختلف زمانی متوجه شد.
در حال حاضر به ویژه در قسمتهای تالار تشریفات، ایوان موزاییک، قلعه دختر و همچنین حمام های دوره ی اسلامی و بنای بزرگ جنوبی شهر، بیش از همه نیاز به عملیات مرمت و استحکام بخشی به چشم می خورد. البته مطمنا در بخش های متعدد و سایر آثار پراکنده در مجموعه نیز نیازهای مرمتی به وضوح مشاهده می شود.
بهگفته عباسپور، آنچه در این میان تعجب برانگیز است اینست که سازمان میراث فرهنگی علیرغم مشاهده فشار فرسایشی که بر مجموعه 1700ساله بیشاپور وجود دارد، علاوه بر ناکافی بودن بخش عمده ای از عملیات های مرمتی سال های گذشته، طی حداقل چهار سال اخیر هیچگونه اقدام مرمتی جهت جلوگیری از اثرات فرسایش در این مجموعه نداشتهاند. در حال حاضر نیز به دلیل انفعال کامل پایگاه پژوهشی این شهر، به نظر نمی رسد حتی برنامه مرمتی کوتاه مدت برای این مجموعه تاریخی وجود داشته باشد.
این در حالی است که بارها اعلام شده مجموعه بیشاپور در فهرست آثار و محوطههایی قرار دارد که می تواند در فهرست آثار جهانی قرار گیرد. این فعال میراثفرهنگی معتقد است، اگر میراث فرهنگی واقعاً به ثبت جهانی این شهر و حفظ آن اعتقاد دارد، بهتر است هرچه سریعتر برنامه ای مدون و علمی برای مرمت و استحکام بخشی بناهای این شهر را در اولویت کاری خود قرار دهد.