رویدادهای فرهنگی
نمایشگاه آثار استاد جمشید امینی در نگارخانه برگ
- رویدادهای فرهنگی
- نمایش از سه شنبه, 03 ارديبهشت 1392 07:51
- نیکو گرشاسبی نیا
- بازدید: 25551
گزارش و عکس: نیکو گرشاسبی نیا
استاد جمشید امینی در سال 1282 در روستای فشند از توابع طالقان چشم به جهان گشود. او از همان ابتدا به نقش و نگارهای طبیعت و رنگ، علاقه بسیار داشت. در سال 1285 پس از درگذشت مادرش، به تهران مهاجرت کرد. در سال 1290 در حوزه علمیه مشغول تحصیل شد. در سال 1296 کار آموزش قالیبافی را نزد استاد اصغر قالیباف کرمانی آغاز کرد. آن سالها آوازه کار استاد کمالالملک و مدرسه او "مدرسه مستظرفه" هر هنرمندی را به سوی خود جلب می کرد. استاد جمشید امینی در سن 17 سالگی و در سال 1297 به این مدرسه راه یافت و به حضور استاد کمال الملک رسید. زمانی که استاد کمال الملک از علاقه و تجربه وی به قالیبافی مطلع شد، او را به بافت قالی و بافت گوبلن که آن زمان در فرانسه مشهور بود، تشویق کرد. این نوع بافت جدید، جمشید امینی را بر آن داشت تا در بافت قالی و قالیچه ابتکار و نوآوری بوجود بیاورد. او در پی آن بود که بتواند رنگها و سایه روشن ها را طوری بر قالی حک کند که تصویر به بهترین شکل بر کار جلوه گر شود. او با همراهی و کمک استاد کمالالملک، موفق به ابداع نوع بافت و گره ظریف شد. او با این نوع بافت، آنچنان نقوش را بر روی قالی به تصویر می کشید که تشخیص آن بافته ها از یک تابلوی نقاشی رنگ روغن سخت می نمود. در سال 1318 معادل مدرک دیپلم مدرسه مستظرفه را با مدرک لیسانس از سوی وزارت کار و پیشه و هنر دریافت کرد و در سال 1325 نائل به دریافت نشان هنر درجه سه از وزارت فرهنگ شد. نمایشگاه او در سال 1326 در دهلی و بعدها نمایشگاه انفرادی وی در ازمیر ترکیه برپا شد.از سال 1329 تا 1337 در مرکز هنرهای زیبا به تدریس قالیبافی و گوبلن پرداخت. از سال 1337 تا 1340، وی کارشناس کمیسیون شرکت فرش، از طرف وزارت فرهنگ و هنر بود. وی به قدری در بافت قالی گوبلن تبحر یافت که نقش های خود را از روی عکس می بافت. او در طول عمر پربار خود از فروش آثارش خودداری کرد. اکنون آثار وی در موزه نگهداری می شود. یک سری آثار نفیس وی نیز در مجموعه شخصی خانواده امینی نگهداری می شود. استاد جمشید امینی در سال 1377 در سن 95 سالگی چشم از جهان فرو بست.
سی و سومین نشست پژوهشی هنر در نگارخانه برگ به بررسی آثار استاد جمشید امینی پرداخت. این نشست در روز چهارشنبه 28 فروردین در نگارخانه برگ بالاتر از میدان هروی برگزار شد. در این مراسم شاگرد استاد امینی، پسر ایشان دکتر حسن امینی و چند تن دیگر از بزرگان حضور داشتند.
گفتنی است این نمایشگاه تا 11 اردیبهشتماه 1392 ادامه خواهد داشت و آثار برجسته استاد جمشید امینی به معرض دید علاقمندان گذاشته شده است.