یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان کشف بقایای سازه‌های عشایری در محوطه‌ی «طارم» هرمزگان

یادمان

کشف بقایای سازه‌های عشایری در محوطه‌ی «طارم» هرمزگان

 

برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا

دومین فصل کاوش باستان‌شناسی محوطه‌ی «طارم» در هرمزگان با شناسایی بقایایی از سازه‌های عشایری و چند ستون پایان یافت.


معاون حفظ، احیا و ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار بخش میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیان کرد: در فصل دوم کاوش محوطه‌ی طارم حاجی‌آباد، 400 مترمربع در چهار کارگاه کاوش شد. در نخستین کارگاه، بقایای سازه‌های عشایری شامل دیوار خشکه‌چین و نامنظم متعلق به استقرارهای موقت اقوام کوچ‌رو به‌دست آمد.


عباس نوروزی ادامه داد: در یکی دیگر از کارگاه‌ها زیر سازه‌های عشایری، بقایای فضای انتقال و ذخیره‌ی آب پیدا شد که احتمالا به آخرین لایه‌های استقراری در محوطه مربوط است.


وی اظهار داشت: در بخش میانی نیمه‌ی جنوبی قلعه نیز کارگاهی برای شناخت کاربری واقعی یکی از سازه‌ها ایجاد شد. در بخش غربی این کارگاه، چهار ستون به‌دست آمد که به‌نظر می‌رسد، نوعی درگاه ورودی باشد و در مرکز آن، حوضی قرار دارد.


او با اشاره به این‌که به‌نظر می‌رسد، کف اصلی این سازه‌ی آبی ساروجی باشد که در دوره‌های بعد چندبار به‌وسیله‌ی گچ احیا شده است، افزود: ممکن است، کاربری این سازه رختشویخانه باشد.


به گفته‌ی نوروزی، در کارگاه چهارم هشت ستون با ابعاد یک متر در یک متر پیدا شد. بیش‌ترین ارتفاع آن‌ها به حدود 180 سانتی‌متر می‌رسد و شاید دارای کاربری مذهبی بوده باشد.


وی تأکید کرد: برای شناخت کاربری سازه‌های به‌دست آمده در این محوطه نیاز است که کاوش‌ها ادامه یابد. این امر در زمانی دیگر به‌طور قطع انجام خواهد شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه