یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم تغییر کاربری‌ها تهدیدی جدی برای محیط زیست گیلان

زیست بوم

تغییر کاربری‌ها تهدیدی جدی برای محیط زیست گیلان

مدیر‌کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی مهمترین تهدید برای محیط زیست گیلان است.

boohoo , Womens & Mens Clothes , Shop Online Fashion | AIR JORDAN 4 BLANCAS Y ROJAS - BabylinoShops - nike air jordan grey low heels shoes blue sneakers

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گیلان دهمین استان پرجمعیت و بیست و هشتمین استان وسیع ایران است. طبیعت گیلان، پوشیده از جنگل و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است. این استان شامل مناطق سرسبز شمال غربی رشته‌کوه البرز و بخش غربی کرانه‌های جنوبی دریای خزر است.

کل استان گیلان متعلق به این منطقه به طور خاص مرطوب و سبز است و دلیل پوشش گیاهی غنی گیلان ممتاز بودن اقلیم آن است.

اقتصاد گیلان، بر پایه کشاورزی، دامداری، صیدماهی و پرورش زنبورعسل و کرم ابریشم استوار است. مهم‌ترین محصولات کشاورزی شامل برنج و چای است که در شهرهای مختلف گیلان، از جمله لاهیجان و رودسر کشت می‌شوند. زیتون نیز از دیگر فرآورده‌های زراعی است که کشت آن در شهرستان رودبار رایج است.

گیلان به دلیل برخورداری از طبیعت غنی و میراث فرهنگی و تاریخی از قطب‌های گردشگری ایران به شمار می‌رود که سالانه بیش از ۵ میلیون گردشگر را از سراسر کشور جذب خود می‌کند و در تعطیلات اخیر، گیلان پنجمین استان پرتردد کشور بود.

اگرچه جذب گردشگر از فرصت‌های مهمی است که با بهره‌گیری از آن می‌توان اقتصاد استان را متحول کرد، اما متاسفانه این روزها ورود گردشگران به گیلان به تهدیدی جدی برای استان تبدیل شده است.

مسافرانی که از استان‌های با هوای آلوده به گیلان می‌آیند با مشاهده هوای پاک گیلان به این فکر می‌افتند که خانه‌ای دوم برای خود در این استان برپا کنند و با پیشنهاد انواع قیمت‌ها کشاورزان را به وسوسه فروش زمین‌هایشان می‌اندازند.

ساخت خانه‌های دوم و ویلاسازی‌ها از تهدیدهای مرتبط با گردشگری در این ناحیه شده و موجب پیامدهای نامطلوبی مانند آلودگی منابع آب، تخریب چشم‌انداز طبیعی، تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات، افزایش مهاجرت، رکود فعالیت‌های کشاورزی و دوگانگی اجتماعی شده است.

محمدرضا برجی مدیرکل محیط زیست گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه افزایش ویلاسازی‌ها تبعات فراوانی برای گیلان به همراه خواهد داشت، گفت: فراریان آلودگی‌های هوای دیگر استان‌ها و مسافرتشان به گیلان منجر به افزایش ویلاسازی‌ها می‌شود.

وی اضافه کرد: تجربه نشان داده است که اگر تولید محصولات کشاورزی، صرفه اقتصای خوبی برای کشاورزی داشته باشد، هیچ کشاورزی حاضر نیست زمینش را به خوش‌نشین‌ها بفروشد و راهی حاشیه شهرها شود.

برجی ادامه داد: اراده روستاییان بر ماندگاری در روستاهاست و حمایت روزافزون از این قشر غیرتمند موجب خواهد شد که ویلاسازی‌ها در گیلان متوقف شود.

وی تاکید کرد: آلوده کردن آب، خاک و هوا از منکرات دین اسلام است و مردم و مسافرین گیلان باید از رفتارهای زشتی که منجر به آلودگی این نعمات الهی می‌شود، پرهیز کنند.

برجی اضافه کرد: گیلان نسبت به مساحت خود جمعیت زیادی را در خود جای داده است و اضافه شدن جمعیت گردشگری در این استان موجب می‌شود که آلودگی‌های محیط زیست گیلان رو به افزایش باشد.

‌مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: هر چقدر کلانشهرهای کشور آلوده‌تر شوند، آثار و تبعات آن در استان‌های شمالی بیشتر دیده می‌شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید