شنبه, 24ام شهریور

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان ۳ اثر تاریخی و طبیعی ایران جهانی می‌شوند

یادمان

۳ اثر تاریخی و طبیعی ایران جهانی می‌شوند

پرونده جنگل‌های هیرکانی، شیوه و هنر ساختن و نواختن دوتار و خط راه آهن شمال به جنوب در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به یونسکو ارائه می‌شود.

فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی ایران به خبرنگار مهر گفت: برای سال ۲۰۱۹ پرونده جنگل های هیرکانی در اجلاس میراث طبیعی یونسکو که در شهر باکوی اران برپا می شود، ارائه خواهد شد تا پس از ارزیابی کارشناسان در فهرست جهانی ثبت شود. مسئولیت این پرونده را دکتر حسینی به عهده دارد.

نظری گفت: پرونده شیوه و هنر ساختن و نواختن دو تار نیز در کمیته میراث ناملموس یونسکو که آذرماه در کلمبیا برپا خواهد شد، مورد بررسی قرار می گیرد تا به عنوان میراث ناملموس ایران به ثبت جهانی برسد. این پرونده نیز در اختیار بهروز وجدانی از پژوهشگران موسیقی قرار گرفته است.

نظری همچنین درباره پرونده هایی که قرار است در سال ۲۰۲۰ به یونسکو ارسال شود نیز بیان کرد: پرونده راه آهن شمال به جنوب برای سال بعد ارائه خواهد شد. برای حوزه میراث ناملموس نیز چند پرونده را در دست بررسی داریم. البته در این حوزه سهمیه نداریم چون یک سال در میان باید پرونده میراث ناملموس ارسال شود، ولی می خواهیم از فرصت پرونده مشترک استفاده کنیم.

وی افزود: پرونده یلدا را در دستور کار نیز داریم و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این پرونده را مشترک با کشورهای دیگر به یونسکو ارسال کنیم. با چند کشور در این ارتباط وارد مذاکره شده ایم ولی هنوز نهایی نشده است.

نظری افزود: از سال ۲۰۱۸ یونسکو با توجه به محدودیت هایی که دارد اعلام کرد هر کشوری می تواند سالی یک پرونده ثبت کند، یا طبیعی و یا تاریخی . به همین دلیل نمی توانیم مانند سالهای گذشته در کنار یک پرونده طبیعی، امسال یک پرونده تاریخی نیز ارائه کنیم. یونسکو در واقع سالی ۳۵ پرونده را بررسی می کند.

مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی ایران ادامه داد: هر سال شرایط ثبت پرونده های میراث جهانی سخت تر می شود. یونسکو با محدودیت های بیشتری رو به رو شده است به خصوص با خروج آمریکا از یونسکو در تامین بودجه ها به مشکل برخورد کرده است به همین دلیل از تعداد پرونده های ثبتی کاسته است.

نظری درباره پرونده نوروز هم تصریح کرد: برای پرونده نوروز هنوز کشور جدیدی درخواست الحاق نداده است اما همچنان چین و مغولستان علاقه مند برای الحاق هستند ولی هنوز مدارکشان را ارسال نکرده اند. الحاق شدن کشور جدید به ۱۲ کشور عضو پرونده نوروز اتفاق زمان بری است چون باید دوباره هر یک از کشورها مدارک خودشان را ارسال کنند و موافق الحاق کشورهای دیگر نیز باشند تا دوباره برای نوروز یک پرونده جدید با شماره ثبت جدید تعلق بگیرد. این اتفاقی است که برای پرونده های میراث طبیعی و یا تاریخی نمی افتد و در نهایت هر پرونده ای می تواند ۲۵ درصد الحاق بگیرد ولی برای حوزه میراث ناملموس پرونده از اول نوشته می شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید