جمعه, 14ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان کشف بخش هایی از برج و باروی قلعه کهنک

یادمان

کشف بخش هایی از برج و باروی قلعه کهنک

سومین فصل کاوش در محوطه باستانی کهنک سربیشه به کشف سازه‌های معماری‌، بخش‎‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک، مهره‌های سنگی و لعابی، اشیاء مفرغی، ظروف سفالی مربوط به قرون ششم و هفتم هجری، سرپیکان ، نیزه و... منجر شد .

تسوق ماست اند هاربر السعودية أونلاين مع تخفيضات 25 - charles barkley nike shoes for sale cheap jordan , نمشي - 75% | Adidas Superstar Cloud White/Core Black - Core Black FV2819 - james harden adidas commercial 2018 schedule 2017

خبرگزاری میراث فرهنگی – میراث فرهنگی -  محمد فرجامی سرپرست هیأت سومین فصل کاوش در محوطه باستانی کهنک سربیشه - خراسان جنوبی با بیان این مطلب گفت: فصل سوم از کاوش در این محوطه با هدف آموزش شیو‌ه‌های کاوش باستانشناسانه به دانشجویان گروه باستانشناسی دانشگاه بیرجند به انجام رسید.

او با اشاره به اینکه این پروژه یک کاوش کارآموزی دانشجویان باستانشناسی دانشگاه بیرجند است گفت: در این فصل دانشجویان ورودی سال 91 دانشگاه بیرجند در یک ترانشه 8×10 متر کاوش آموزشی را در بخش مرکزی محوطه و محل معروف به قلعه کهنک به پایان رساندند.

وی افزود: در کاوشهای صورت گرفته در این ترانشه ساز‌ه‌های معماری مربوط به قرون سوم و چهارم هجری و دوران میانه اسلامی و قطعات سفال مربوط به این دوران به دست آمده است.
این باستان شناس اظهار داشت: همچنین بخش‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک و فضاهای جانبی آن در این کاوش به دست آمده است.

او تصریح کرد: حدس گروه باستان شناسی بر این است که دیواری با عرض 20 سانتی متر در داخل این فضاها شامل برج شمال غربی قلعه کهنک که سازه اصلی آن با چینه و به شکل بیضی شکل ساخته شده اضافه شده است.

وی گفت: علاوه بر برج و ورودی در سمت جنوب شرقی، بخشی از حیاط مرکزی قلعه و فضاهای پیرامونی آن به دست آمده است که ورودی غالب این فضاها مشخص نیست.

  به گفته فرجامی، مصالح غالب این ساز‌ه‌های معماری که مربوط به دور‌ه‌های سلجوقی تا ایلخانی را شامل می‌شوند عبارتند از، چینه، لاشه سنگ، خشت، ملات گل و گچ .

او گفت: در این فصل از کاوش دو قطعه سفال مربوط به دوره سامانی، اشیاء مختلفی از قبیل مهر‌ه‌های سنگی و لعابی، اشیاء مفرغی، الوارهای مربوط به سقف فضاهای معماری، چند ظرف سفالی مربوط به قرون ششم و هفتم هجری، سرپیکان، نیزه و... کشف شد .

وی با اشاره به شناسایی دو دوره اصلی سکونت در این محدوده در این فصل از کاوش ها تصریح کرد: دوره اول ساز‌ه‌های معماری مربوط به سکونت فصلی که لایه ابتدائی و سطحی ترانشه را در برگرفته بود و دوره دوم ساز‌ه‌های معماری که مربوط به قرون پنجم تا هفتم هجری هستند.

به گفته فرجامی، عمده ساز‌ه‌های معماری دوره اول سکونت را ساز‌ه‌های مربوط به اجاق و ساز‌ه‌های سنگی مربوط به پی چینی خانه‌های عشایری تشکیل می داد.
این باستان شناس همچنین گفت: در بررسی‌های سطحی صورت گرفته در محوطه آثار ساز‌ه‌های معماری مربوط به قرون میانی اسلامی خرابه‌های یک آسیاب مربوط به دوره قاجار، قبرستان و نشانه‌های وجود دو کوره آجرپزی در محدوده قابل مشاهده است .

گفتنی است، در این محوطه سه فصل کاوش از سال 1392 صورت گرفته است .

مجوز فصل سوم کاوش در محوطه باستانی کهنک سربیشه خراسان جنوبی توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است .

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید