یادمان
فصل کاوش در محوطه هزاره چهارم و پنجم پیش از میلاد
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- دوشنبه, 12 آبان 1393 10:11
- آخرین به روز رسانی در دوشنبه, 12 آبان 1393 10:11
- نمایش از دوشنبه, 12 آبان 1393 10:11
- بازدید: 2817
نخستین فصل کاوش و گمانهزنی با هدف تعیین عرصه و حریم محوطه جم محلات آغاز شد.
nike-air-force-1-shadow-lucky-charms-dj5197-100-date-sortie | GUCCI for Women , FaoswalimShops
به گزارش ایسنا، با توجه به مطالعات مقدماتی، این محوطه با وسعت باقیمانده بیش از 40 هکتار دارای سه دوره استقرار شامل هزاره چهارم و پنجم پیش از میلاد و دورههای اشکانی و ساسانی است.
به گفته لیلا بنی جمالی - سرپرست کاوش محوطه جم - با توجه به اهمیت بسیار بالای این محوطه باستانی فصل نخست کاوش شامل تعیین عرصه و حریم محوطه و شناسایی وسعت واقعی آن از چند روز پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
این باستانشناس گفت: این محوطه به عنوان یکی از بزرگترین محوطههای حاشیه رودخانه لعل واره به احتمال خیلی زیاد استقرار مرکزی این منطقه در دوره اشکانی و ساسانی بوده است.
به گفته او، گروه باستانشناسی امیدوار است با حمایت استانداری، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی و همچنین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تحقیقات در این محوطه برای دسترسی به زوایای پنهان باستان شناسی و تاریخ استان مرکزی در سالهای آتی نیز ادامه یابد.
محوطه جم محلات واقع در حاشیه شمالی رودخانه لعلوار یکی از محوطههای حائز اهمیت و بزرگ استان مرکزی است که در سال 1388 و در طرح بررسی باستان شناختی شهرستان محلات به سرپرستی مشترک لیلا بنی جمالی و جواد علایی شناسایی شد