ایران پژوهی
چکیدهی نتیجهی «ویل دورانت» از مطالعه و نگارش تاریخ تمدن بشری
- توضیحات
- دسته: ايران پژوهي
- منتشر شده در 12 مرداد 1395
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1432
وی در پایان کار وصیت میکند عبارتی را پشت مجموعه بنویسند که گویا چکیدهی پند وی از مطالعه تاریخ تمدن بشری است و این عبارت چیزی نیست جز توصیه و تاکید بر ناسیونالیسم در تمامی ابعاد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و گویا به مثابهی یک موضع گیری آشکار است علیه ایدئولوژیهای جهان وطن عصر جنگ سرد که مصائب ناگفتنی برای بشر به بار آوردند: «تمدن هم اشتراک مساعی است و هم رقابت، بنابراین چه بهتر که هر ملتی دارای فرهنگ، دولت، اقتصاد، لباس و آوازهای مخصوص خود باشد ... »
دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن: ایران فقط خاک نیست
- توضیحات
- دسته: ايران پژوهي
- منتشر شده در 26 ارديبهشت 1395
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1270
اسلامی ندوشن معتقد است که ایران واقعی یعنی ایران فرهنگی و تاریخی نه خاک معین. به عقیده او خاک یکی از اجزای ایران است؛ مظروفی است که فرهنگ و تاریخ سه هزار ساله ما در آن قرار گرفته است.
ایران تنها کشور نفت نیست - دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن
- توضیحات
- دسته: ايران پژوهي
- منتشر شده در 26 ارديبهشت 1395
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1851
اگر نام کشور ما در نقشه جغرافیا در ردیف چند نامی است که شاخصیتی دارند، برای همین است؛ برای تاریخ و تمدن اوست؛ نه برای آنکه اتوبوسهای دو طبقه در خیابانها تهران روانند، یا میدان بهارستان غرق فوارههای گردنکش و چراغهای رنگارنگ شده است. اقتباس تمدن و صنعت غرب هیچگونه مغایرتی با حفظ خصوصیات ملی و توجه به نیروهای معنوی ندارد، همانگونه که در هند یا ژاپن نداشته. برعکس، آنچه به ملتی درخشندگی میبخشد، تنها وجود ماشینهای عظیم و وسائل رفاه و زرق و برق نیست، تنها نساجی «منچستر» و فولاد «شفلید» و کشتی «کوین مری» و «رویال ارفورس» انگلستان را کشوری بزرگ نکرده است، شکسپیر و بیکن و داروین و دیکنز و حتی لارنس الیویه و ویویان لی نیز در این میانه دستی داشتهاند، «کمبریج» به سبب دانشگاهش و «استراتفورد» برای تئاتری که دارد، هر دو از «بیرمنگهام» بلند آوازهترند، این اصل در باره هر کشور متمدنی، چه کوچک و چه بزرگ، صادق است، فرانسه یا آلمان، هلند یا سوئد.
ملت گرایی: نهضتِ ضد استعمار و ضد استبداد و ضد استثمار
- توضیحات
- دسته: ايران پژوهي
- منتشر شده در 12 فروردين 1395
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1715
اگر در روزگارانِ گذشته، ایرانیان برپایهی قوانین غریزی و به راهنمایی حسِملیت، میگفتند: «چو ایران نباشد، تن من مباد» امروز بر پایهی راهنمایی مکتبِ ملتگرایی (ناسیونالیسم) چنان «خود» را در وجود «ملت» متسحیل میبینند که بدون او، نمی توانند خود را تجسم بخشند.
علم ناسیونالیسم یا ملتشناسی
- توضیحات
- دسته: ايران پژوهي
- منتشر شده در 10 فروردين 1395
- نوشته شده توسط دکتر هوشنگ طالع
- بازدید: 1528
ملت یک موجودیت عینی است. ملت در عالم بیرون از ذهن ما وجود دارد و مانند همۀ موجودات زنده، دارای داتمندی (قانونمندی) و نظاممندی زیستی است. شناخت ملت نیز مانند شناخت هر موجود زنده دیگر، نیازمند بررسی و پژوهش است.
دادجان عطاالهیف روزنامه نگار تبعیدی تاجیکستان در آلمان
- توضیحات
- دسته: ايران پژوهي
- منتشر شده در 17 اسفند 1394
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1423
ایران ستیزی، مرگ تدریجی ما تاجیکان است. ما تنها با بازگشت به دبیره پارسی پیوند معنوی و فرهنگی با ایران بزرگ، میتوانیم بسبزیم [ سبز شویم / ببالیم ] وگرنه چون درخت پیری در رهگذر بادها و طوفانها خزان خواهیم شد و یا چون رود کوچکی خشک خواهیم گشت اگر به دریای بزرگ ایران نپیوندیم.