سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم مهمترین خلاء زیست محیطی خوزستان انتقال آب از سرچشمه‌های كارون است

زیست بوم

مهمترین خلاء زیست محیطی خوزستان انتقال آب از سرچشمه‌های كارون است

برگرفته از آبنما

مهمترین خلاء زیست محیطی در خوزستان، انتقال آب از سرچشمه‌های كارون است كه موجب بروز معضلات زیست محیطی بسیاری برای خوزستان شده است.انتقال آب كارون اكوسیستم گیاهی و جانوری این رودخانه را تغییر داده و امروز می‌بینیم كه رودخانه كارون به نهر كوچكی تبدیل شده و این اتفاق در آینده برای رودخانه دز نیز قابل پیش‌بینی است.
مدیرعامل انجمن زیست محیطی سبزآوران جنوب گفت: انتقال آب كارون اكوسیستم گیاهی و جانوری این رودخانه را تغییر داده و امروز می‌بینیم كه رودخانه كارون به نهر كوچكی تبدیل شده و این اتفاق در آینده برای رودخانه دز نیز قابل پیش‌بینی است.


 ایمان شادور در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبركزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: مهمترین خلاء زیست محیطی در خوزستان، انتقال آب از سرچشمه‌های كارون است كه موجب بروز معضلات زیست محیطی بسیاری برای خوزستان شده است.

وی افزود: انتقال آب كارون موجب كاهش سطح آب و دبی این رودخانه شده و با توجه به حجم فاضلابی كه به این رودخانه وارد می‌شود، اكنون شرایط به گونه‌ای است كه رودخانه كارون در پایین دست حاوی حجم بسیاری فاضلاب است.
شادور تصریح كرد: رودخانه كارون امروز به نهر كوچكی تبدیل شده است. آیا كارون امروز همان رودخانه خروشان قدیم است؟


این فعال محیط زیست با اشاره به انتقال آب كارون خاطرنشان كرد: مشكلاتی كه كارون امروز با آن مواجه است در آینده نه چندان دور برای رودخانه دز نیز به وجود می‌آید. خوزستان تا كی باید فدای ایران شود؟!

مدیرعامل انجمن زیست محیطی سبز آوران جنوب بیان كرد: با كاهش سطح آب كارون اكوسیستم این رودخانه نیز تغییر كرده و بسیاری از ماهی‌ها و جان‌داران این رودخانه نابود شده‌اند.


 
وی تاكید كرد: زمانی كه سطح آب رودخانه كاهش یابد، ماهیان كف‌زی كه در عمق رودخانه وجود دارند با كاهش اكسیژن مواجه می‌شوند و می‌میرند. ضمن آن‌كه ورود بیش از حد فاضلاب و مواد شیمیایی نیز موجب مرگ این ماهی‌ها شده است.


شادور گفت: زمانی كه دبی و سطح آب رودخانه كاهش یابد، میزان خودپالایی آن نیز كاهش می‌یابد و در نتیجه میزان اكسیژن موجود در آب كم می‌شود.

وی افزود: با كم شدن میزان آب رودخانه واز سوی دیگر ورود بیش از حد فاضلاب به آن، اكوسیستم گیاهی رودخانه نیز تغییراتی می‌كند و با توجه به این كه فاضلابی كه به رودخانه سرازیر می‌شود مانند كود ازت برای گیاهان عمل می‌كند در نتیجه شاورهد رشد بی‌رویه گیاهان و غلبه اكوسیستم گیاهی بر اكوسیستم جانوری رودخانه خواهیم بود.

مدیرعامل انجمن زیست محیطی سبز آوران جنوب تصریح كرد: با رشد بی‌رویه گیاهان رودخانه و غلبه اكوسیستم گیاهی بر جانوری، میزان اكسیژن درون آب رودخانه كاهش یافته و سرعت آب نیز گرفته می‌شود و حالتی مانند حالت خفگی برای اكوسیستم جانوری رودخانه به وجود می‌آید.

شادور خاطرنشان كرد: زمانی كه بافت گیاهی رودخانه بر بافت جانوری آن غلبه كند، ماهی‌های رودخانه زود تلف می‌شوند و به سن تولیدمثل نمی‌رسند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه