سه شنبه, 28ام فروردين

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم مرگ قریب الوقوع بلوط‌ها در جنگل‌های شمال

زیست بوم

مرگ قریب الوقوع بلوط‌ها در جنگل‌های شمال


برگرفته از خبرگزاری میراث فرهنگی
 به گزارش خبرگزاری محیط‌زیست ایران، قائم مقام حفاظت و حمایت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: آفتی به نام «فیتو فیتورا» در جنگل‌های شمال شیوع پیدا کرده که به‌شدت به رطوبت علاقه داشته و با آن هماهنگ است.
 به همین دلیل با سرعت در حال گسترش در جنگل‌های شمال است. عبدالرضا سنگاری افزود: این آفت که از گونه‌های قارچی است در مدت زمانی نزدیک به 2 تا 4 هفته می‌تواند سبب خشک شدن درخت شود. وی با بیان اینکه هنوز نتوانسته‌ایم منشأ آفت را شناسایی کنیم، اظهار داشت: البته این آفت اکنون شناسایی شده و دفاتر گوناگونی دارند روی آن کار می‌کنند.
 سنگاری با بیان اینکه دامنه آلودگی آفت جدید به‌گونه‌ای است که می‌تواند جنگل‌های شمال را تماما آلوده کند، تصریح کرد: به‌دلیل شیوه گسترش این آفت حتی احتمال مرگ بلوط در جنگل‌های شمال نیز وجود دارد.
 قائم مقام حفاظت و حمایت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در بیان شیوه‌های انتقال آفت قارچی نوظهور «فیتو فیتورا» گفت: این آفت به‌شدت به رطوبت علاقه دارد و همین امر نیز سبب گسترش آن شده است.
 در عین حال که پرنده‌ها، حیات وحش، کفش‌های انسان و لاستیک ماشین، همه می‌توانند سبب انتقال این قارچ و افزایش دامنه گستره شیوع آن شوند. وی در ادامه تصریح کرد: حتی باد هم می‌تواند سبب انتقال این قارچ شود.
 سنگاری با بیان اینکه تصمیم گرفته شد در مناطق آلوده اجازه تردد گردشگران به‌دلیل امکان انتقال آفت به سایر درختان و مناطق داده نشود، در بیان میزان خسارات وارده و حجم آلودگی گفت: برآوردهای اولیه حکایت از آلودگی هزار هکتار از جنگل‌های شمال دارد، در عین حال که بخش‌هایی از جنگل گلستان، منطقه قرق، بخش‌هایی از جنگل‌های گیلان و حتی بخش‌هایی از جنگل‌های ساری را نیز آلوده کرده است.
 این کارشناس در تشریح راه‌های پیشگیری از گسترش این آلودگی عنوان کرد: قطع پایه‌های درختان آلوده و محصور کردن منطقه آلوده و قطع ارتباط آن با مناطق سالم ازجمله کارهایی است که برای جلوگیری از گسترش این آفت در حال انجام است.
 
سنگاری همچنین در تشریح منشأ این آفت گفت: منشأ آفت هنوز به‌درستی مشخص نیست، می‌تواند منشا محیطی داشته باشد و حتی می‌تواند از زباله‌ها نیز باشد. وی تصریح کرد: این آفت کاملا جدید است و از 2 ماه پیش تاکنون کارشناسان متوجه ورود این قارچ به جنگل‌های شمال شده‌اند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه