یادمان
قطعنامه پایانی همایش ملی "امکان ها و امکانات تحول آموزش در باستان شناسی ایران"
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- چهارشنبه, 07 بهمن 1388 13:31
- آخرین به روز رسانی در چهارشنبه, 07 بهمن 1388 13:31
- نمایش از چهارشنبه, 07 بهمن 1388 13:31
- بازدید: 2549
به نام خدا
قطعنامه پایانی همایش ملی "امکان ها و امکانات تحول آموزش در باستان شناسی ایران"
همایش ملی" امکان ها و امکانات تحول آموزش در باستان شناسی ایران" سه شنبه 5 تا 7 آبان ماه 1388 در محل دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا همدان با حضور اساتید رشته باستان شناسی دانشگاههای دولتی و آزاد سراسر کشور، پژوهشکده باستان شناسی، پژوهشگاه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و جمعی از پژوهشگران و اساتید پیشکسوت حوزه ی باستان شناسی کشور و دانشجویان باستان شناسی با هدف بررسی ظرفیت های توسعه امر آموزش باستان شناسی و ارتقاء سطح دانش و امکانات حرفه ای این رشته برگزار گردید.
طی سه روز، جلسات سخنرانی عمومی، کارگروه های تخصصی ، کارگروههای عمومی و کارگاه های آموزشی موضوع و اهداف همایش از سوی شرکت کنندگان مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت و نتایجی به شرح زیر حاصل گردید:
1- ارزیابی و تجدید نظر در عناوین دروس دوره کارشناسی و تصویب آن توسط هر یک از کارگروه های تخصصی و در نهایت کارگروه عمومی.
2- برنامه ریزی جهت تهیه سر فصل دروس مصوب در زمان 45 روز توسط اعضای تعیین شده در کار گروه ها.
3- بررسی و تجدید نظر مقدماتی عناوین دروس دوره کارشناسی ارشد که نیازمند تصویب نهایی خواهد بود.
4- افزون بر گرایش های سه گانه موجود پیشنهادات تصویب گرایش های جدید و مورد نیاز در دوره کارشناسی ارشد شامل:
الف) باستان شناسی گرایش مدیریت پروژه
ب) باستان شناسی گرایش زمین باستان شناسی
پ) باستان شناسی هنر
ت) باستان شناسی پارینه سنگی
ث) باستان شناسی زیر آب
ج) باستان شناسی انسان شناسانه
چ) گیاه باستان شناسی
ح)جانور باستان شناسی
خ) باستانشناسی و مطالعات موزهای
مورد تصویب اعضا قرار گرفت.
همچنین گرایش باستان شناسی گردشگری جهت بررسی بیشتر به دوره بعدی همایش موکول شد. علاوه بر آن مقرر گردید که سرفصل های گرایش های فوق الذکر توسط اساتید تعیین شده تهیه گردد.
5- مقرر گردید آزمون کارشناسی ارشد سه گرایش موجود تفکیک و جهت پذیرش دانشجو در سال آتی به وزارت علوم تحقیقات و فناوری جهت اجرا ارسال و پیگیری گردد.
6- طرح ایجاد انجمن علمی باستان شناسی وابسته به وزارت علوم تحقیقا ت وفناوری مورد تاکید و تصویب شرکت کنندگان قرار گرفت و برخی از مقدمات آن به انجام رسید.
7- شرکت کنندگان در همایش بر استمرار تشکیل این همایش به صورت دو سالانه تاکید و خواستار ایجاد دبیر خانه دائمی همایش شدند.
8- شرکت کنندگان در همایش بر تعامل بیشتر اساتید گروه های آموزشی و پژوهشی باستان شناسی کشور با هم تاکید و خواستار همگرایی بیشتر توام با تخصص گرایی با حفظ اخلاق علمی و حرفه ای در حوزه ی آموزش باستان شناسی شدند.
9- شرکت کنندگان در همایش بر تعامل مستمر و روز افزون با موسسات پژوهشی مرتبط، مخصوصا پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دیگر واحد های مرتبط سازمان میراث فرهنگی تاکید کردند.
10- اعضای کار گروه های تخصصی بر تشکیل هیات راهبردی در قالب کمیته پیگیری نتایج همایش، نسبت به بررسی وهماهنگی در خصوص بند های قطعنامه جهت تصویب نهایی و اجرایی شدن آن تاکید کردند.
11- در پایان شرکت کنندگان در همایش از زحمات مستمر برگزار کنندگان، دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا به ویژه اعضای هیات علمی ، دبیر علمی همایش جناب آقای دکتر محمدابراهیم زارعی و دبیر اجرایی همایش جناب آقای دکتر عمران گاراژیان و گروه باستان شناسی آن دانشکده تقدیر به عمل می آورند.