سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها نگاه روز رابطه‌ی زرادخانه هسته‌ای آمریکا و کریم شیره‌ای

نگاه روز

رابطه‌ی زرادخانه هسته‌ای آمریکا و کریم شیره‌ای

برگرفته از ماه‌نامه خواندنی شماره 61 - رویه‌ی 7

هم‌زمان با همایش بازنگری معاهده‌ی عدم ساخت و گسترش جنگ‌افزارهای اتمی (ان.پی.تی) در نیویورک، وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که در زرادخانه‌ی آمریکا 5113 کلاهک هسته‌ای وجود دارد.
وزارت جنگ آمریکا با افشای آگاهی‌هایی که تاکنون جزو اسرار دولتی به حساب می‌آمد، اعلام کرد که تا روز 30 سپتامبر 2009 (8 مهر 1388) 5113 کلاهک هسته‌ای در زرادخانه‌ی این کشور، شمارش شده است. این کلاهک ها، دربرگیرنده‌ی کلاهک‌های آماده‌ی شلیک فعال و کلاهک‌های غیرفعال است.
این در حالی است که برپایه‌ی برآوردهای گروه‌های خلع سلاح هسته‌ای، شمار جنگ‌افزارهای هسته‌ای آمریکا، بیش از 9 هزار کلاهک می‌باشد که در این میان 5 هزار تای آن‌ها فعال و بقیه‌ی غیرفعال در مراحل گوناگون می‌باشند.
افشای شمار کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا، کمابیش یک ماه پس از امضای موافقت‌نامه‌ی کاهش جنگ‌افزارهای هسته‌ای با روسیه، صورت گرفت در این زمینه مدیر برنامه منع تولید و گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای در فدراسیون دانشمندان هسته‌ای آمریکا می‌گوید:
ایالات متحده با اعلام تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود در شرایط کنونی و در زمانی که نشست بازنگری ان.پی.تی در نیویورک در حال برگزاری است، بر آن است تا نشان دهد که زرادخانه هسته‌ای‌اش را کاهش داده است تا با ترغیب دیگران به تقویت ان.پی.تی کمک کند.
برخی دیگر از کارشناسان از زاویه دیگری به این اقدام آمریکا نگاه کرده و بر این باورند که تصمیم واشنگتن برای اعلام دارایی هسته‌ای‌اش، این پرسش را در ذهن ایجاد می‌کند که چرا آمریکا با وجود گذشت دو دهه از پایان جنگ سرد، همچنان این تعداد کلاهک هسته‌ای در زرادخانه تسلیحاتی خود دارد.
جرج پرکوویچ، مدیر برنامه سیاست هسته‌ای در موسسه صلح کارنگی می‌گوید: به گمان من کشورهایی که نگرانی زیادی در زمینه خلع سلاح هسته‌ای دارند، بر تعداد کلاهک‌هایی که باقی مانده متمرکز خواهند شد نه تعداد کلاهک‌هایی که کاهش یافته‌اند.
در این میان از یاد نبریم که رییس‌جمهور آمریکا، در سخنان اخیر خود، پاره‌ای از کشورها را تهدید به کاربرد جنگ‌افزار هسته‌ای کرد. البته در مناقشه‌ی اخیر میان پاکستان و هندوستان، دولت‌مردان پاکستانی نیز تهدید کردند که در نبرد احتمالی میان دو کشور، از جنگ‌افزارهای هسته‌ای بهره خواهند گرفت.
اما از یاد نبریم که تنها کشوری که تاکنون از جنگ‌افزارهای هسته‌ای علیه کشور دیگری بهره گرفته است، دولت ایالات متحدهآمریکاست. دولت ایالات متحده آمریکا در نبرد جهانی دوم، دو شهر کشور ژاپن را بمباران اتمی کرد. در اثر این بمباران‌ها، صدها هزار تن از مردم هیروشیما و ناکازاکی کشته شدند و بسیاری دیگر نیز، از پی‌آمدهای آن، سال‌های سال رنج بردند و با تلخ‌کامی مردند.
از این‌رو باید تهدید رییس‌جمهور این کشور را سخنی دانست که ممکن است روزی روزگاری از حرف به عمل درآید. گرچه جهان امروز، به دشواری اجازه‌ی این کار را می‌دهد.
می‌گویند، ناصرالدین‌شاه از کریم شیره‌ای (دلقک دربار) می‌پرسد که آیا تو از من می‌ترسی؟ کریم شیره‌ای پاسخ می‌دهد: آری. ناصرالدین‌شاه می‌پرسد، چرا؟ کریم شیره‌ای می‌گوید چون زور اعلی‌حضرت از من بیش‌تر است و عقل اعلی‌حضرت از من کم‌تر.
راستی این همه کلاهک هسته‌ای برای چیست؟ چرا مالیات مردمی که هرگز از مزایای بیمه‌های درمانی برخوردار نبوده‌اند و معلوم نیست که آیا روزی برخوردار خواهند شد، مردمی که روزانه چندین و چند هزار از خانه‌ها‌یشان به حراج می‌رود، بی‌کارها و بی‌خانمان‌هایی که زیر چادر زندگی می‌کنند و ... صرف هزینه‌ی تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای می‌شود؟ آن هم این‌شمار.
باید دنیا فکری کند و این جنگ‌افزارها را از چنگ این زنگیان مست که آمریکا، انگلیس، فرانسه، فدراسیون روسیه، چین، هند، پاکستان، اسرائیل و ... را در برمی‌گیرد، خارج کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه