خبر
گیاهان دارویی- «سنجد تلخ»
- خبر
- نمایش از سه شنبه, 16 آبان 1391 09:40
- بازدید: 5513
در اطراف تهران و در دره کرج این گیاه با نامهای «سنجد تلخ» و «کام» و «کهام» و در دره طالقان «کاه» و در میانه «چالی» گفته میشود. در ایران در دامنهها و ارتفاعات البرز میروید.
air-jordan-4-retro-cement-x-new-era-chicago-bulls-sneaker-hook-up-hat | nike runners men white hair girls anime characters Retro High OG Patent 'UNC Blue Chill' (W) , BabylinoShops , nike runners men white hair girls anime characters
درختچهای کوچک و خاردار با برگهای نقره فام (پشت برگ) و گلهای آن به رنگ مایل به سبز است. میوه اش تخممرغی کوچک گوشتی به رنگ حنایی نارنجی با طعم کمی ترش که دارای مقدار زیادی ویتامین c است. از نظر ترکیبات شیمیایی سنجد تلخ منبع غنی از ویتامین c است.
یک فنجان چای از میوه آن حدود 80 میلی گرم ویتامین دارد که خیلی ناپایدار است ولی گرد عصاره میوه ویتامین c خود را 2 تا 4 سال حفظ میکند. میوه رسیده آن منبعی غنی از کاروتن است به علاوه ویتامین B1نیز دارد. در تخم آن حدود 12 درصد روغن زردی که به کندی خشک میشود وجود دارد. به علاوه در تخم آن دو ماده رنگی به نام زآکسانتین و کاروتن یافت میشود. در برگها و شاخهای 5 ـ4 درصد تانن یافت میشود.
از نظر خواص و کاربرد دارویی از میوه ترش سنجد تلخ مربای خوشمزهای درست میشود. در هند شربتی از میوه آن تهیه میکنند که برای رفع ناراحتیهای ریه تجویز میشود و جوشانده میوه سنجد تلخ برای رفع التهابهای جلدی به کار میرود و میوه خام و رسیده آن را برای رفع کمبود ویتامین C می خورند. در سوریه از ریشه این گیاه همانند صابون استفاده میکنند و به همین دلیل آن را «غاسول رومی» مینامند.
باید توجه داشت که چون ریشه این گیاه سمی و دارای آلکالوئید است مصرف آن باید با احتیاط و زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد.