سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر با کاشت محرک عصب برای نخستین بار در کشور

خبر

با کاشت محرک عصب برای نخستین بار در کشور

متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از یک کاشت محرک عصب، موفق به مهار میگرن در بیماران مقاوم به درمان شدند.

Oakley MOD5 MIPS SNOW HELMET – ADULT - SneakersbeShops | nike fashion

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میگرن اختلالی است با ویژگی‌های سردردهای ملایم یا شدید پی در پی که غالبا با علائمی در سیستم عصبی آتونومس همراه است.

این نوع سردرد در یک طرف سر است و از دو تا 72 ساعت از زمان شروع ادامه می‌یابد. از دیگر علائم میگرن حالت تهوع، استفراغ، نورگریزی، صداترسی و افزایش درد با بالا رفتن میزان فعالیت بدن است. دلایل بروز میگرن محیطی و ژنتیکی است، اما حدود یک سوم مبتلایان آن را به ارث برده‌اند.

میگرن در میان زنان دو تا سه برابر مردان است و گفته می‌شود 10 درصد از جمعیت جهان مبتلا به میگرن هستند.

در حالی که هم‌اکنون درمان میگرن به روش دارویی در این بیماران انجام می‌شود، دسته‌ای از آنها با هیچ یک از رو‌ش‌های دارویی درمان نمی‌شوند.

اکنون متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق شده‌اند با کاشت یک محرک عصب، میگرن را در این بیماران مهار کنند.

دکتر آرمان طاهری، متخصص بیهوشی و فلوشیپ درد و مدیر برنامه فلوشیپ درد دپارتمان بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا در این باره گفت: محرک عصب اکسی پیتال گردن، دستگاهی است در اندازه 3*5 سانتی‌متر برای تحریک ناحیه پشت گردن بیمار (ناحیه عصب پس سری) که با تونلینگ، زیر ناحیه شکم بیمار کار گذاشته می‌شود و از طریق یک ژنراتور اقدام به ایجاد تحریک عصب کرده و موجب کاهش دردهای شدید میگرن می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این‌که این کاشت (محرک عصب) برای اولین‌بار و به تازگی وارد ایران شده است افزود: این محرک عصب برای نخستین بار در کشور در یک بیمار که به مدت هشت سال از سردرد‌های میگرنی رنج می‌برد، کار گذاشته شد که نتایج حاصل، نشان از مهار درد میگرن در اوست.

دکتر طاهری درباره‌ی این کاشت عصبی افزود: این دستگاه بسیار کوچک دارای باتری با عمر 10 تا 15سال است که هیچ زحمتی برای بیمار به دنبال ندارد.

به گفته این متخصص، عمر این باتری توسط تولیدکنندگان در حال افزایش است.

وی با بیان این‌که محرک عصب اکسی پیتال در آمریکا ساخته شده و 20 سال است که در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: من این محرک را برای تعدادی از بیماران مبتلا به میگرن در استرالیا کار گذاشته‌ام که نتایج آن موفقیت‌آمیز بوده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران قیمت این محرک عصبی کوچک را 90 میلیون تومان اعلام کرد که در دو مرحله پرداخت می‌شود. مرحله‌ی اول، تست دستگاه برای مدت دو هفته در بیمار است که در صورت نتیجه رضایتبخش هزینه‌ی کامل در مرحله نهایی پرداخت می‌شود.

دکتر طاهری استفاده از این دستگاه را مناسب بیمارانی دانست که درمان میگرن آنها به هیچ یک از روش‌های دارویی در فرآیند مراجعه به روانشناس بالینی، نورولوژیست و متخصصان درد پاسخ نداده است و در واقع مقاوم به درمان دارویی هستند.

متخصص بیهوشی و فلوشیپ درد، کاشت این محرک عصبی را کاملا بدون درد دانست و گفت: این محرک عصبی پیش از این برای کاهش درد پا در بیمارانی که اقدام به جراحی اندام تحتانی کرده‌اند به کار برده شده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه