گزارش تصویری
گزارش تصویری تشیع پیکر محمد امین ریاحی
- گزارش تصويری
- نمایش از جمعه, 02 ارديبهشت 1390 20:23
- بازدید: 4237
برگرفته از روزنامه همشهری
پیکر زنده یاد دکتر محمد امین ریاحی صبح یکشنبه، 27 اردیبهشت از بیمارستان مهر تشییع و در قطعه نامآواران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
به گزارش همشهری آنلاین در این مراسم چهرههایی چون ایرج افشار، محمد علی موحد، هوشنگ ابتهاج سایه، محمدرضا شفیعی کدکنی، کامران پارسی نژاد، علی اشرف صادقی، حسن انوری و... حضور داشتند.
بعد از تشییع پیکر دکتر محمد امین ریاحی با نماز حجتالاسلام سید محمود دعایی در قطعه نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
عکسهای تصویرگر خبرگزاری فارس:
تشییع پیکر استاد - در سمت راست موسوی بجنوردی، رئیس دائرهالمعارف بزرگ اسلامی دیده میشود.
سید محمود دعایی، محمدرضا شفیعی کدکنی، ایرج افشار و هوشنگ ابتهاج سایه اندوهگین از فراق یار دیرینشان.
همسر مرحوم محمد امین ریاحی در میان جمعی از بانوان همراه
دکتر حسن انوری و علی اصغر علمی (مدیر انتشارات سخن) که آثار متعددی از استاد را به بازار کتاب عرضه کرد.
بزرگمهر ریاحی، فرزند زنده یاد محمد امین ریاحی که کتاب در فرهنگ معماری دارد با استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی.
سید محمود دعایی برای دوست ویار دیرنش سنگ تمام گذاشت. وی در حال گفت وگو با دکتر ژاله آموزگار و دکتر علی اشرف صادقی است.
دکتر محمد علی موحد
زندگینامه: محمد امین ریاحی (1302-1388)
محمدامین ریاحی سال 1302 در شهرستان خوی متولد شد
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان برد و بعد راهی تهران شد.
دکتر ریاحی، فرهنگپژوه، ادیب و مصحح و پژوهشگر نامدار ادبیات در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و به دریافت دکتری زبان و ادبیات فارسی نائل آمد.
ریاحی پس از فراغت از تحصیل به تدریس ادبیات پرداخت.
وی در سمتهای عضویت هیئت مؤلفان لغتنامه دهخدا، مدیر ملی وزارت فرهنگ سابق، رایزنی فرهنگی ایران در کشور ترکیه، استادی دانشگاه آنکارا، دبیر کلی هیئت امنای کتابخانههای عمومی کشور، استادی دانشگاه تهران، نیابت ریاست فرهنگستان ادب و هنر ایران، ریاست دانشکده هنرهای دراماتیک، ریاست بنیاد شاهنامه فردوسی (به مدت دو سال و پس از مجتبی مینوی) به خدمت فرهنگی پرداخت.
او مدت کوتاهی نیز کسوت وزیری آموزش و پرورش را بر عهده داشت.
از فعالیتهای مطبوعاتی او سردبیری هفتهنامه مهرگان و آموزش و پرورش و سیمرغ را باید نام برد. از وی اشعاری نیز به جا مانده است.
از آثار او میتوان به «زبان و ادبیات فارسی در قلمرو عثمانی»، «گلگشت در شعر و اندیشه حافظ»، «تاریخ خوی»، «کسایی مروزی - زندگی و اندیشه و شعر او»، «مجموعه مقالات - حاوی 50 مقاله تاریخی و ادبی» و «تاریخ روابط سیاسی ایران و عثمانی» اشاره کرد.
علاوه بر تألیف، تعدادی از متون کهن فارسی به تحقیق و تصحیح او به چاپ رسیده که از جمله آنها میتوان «مرصاد العباد نجم الدین رازی»، «مفتاح المعاملات» قدیمیترین متن ریاضی فارسی و همچنین «جهان نامه متن قدیم جغرافیایی» را نام برد.
از جمله پژوهشهای شاخص دکتر ریاحی تحقیقش درباره مزار شمس در خوی بود که با اسناد و مدارک دقیق و غیر قابل انکار در کتاب تاریخ خوی که انتشارات طرح نو سالیان قبل منتشرش کرده بود، این نکته با به اثبات رساند. بر همین بنیاد سال گذشته (1387) در همایشی با عنوان شمس و مولانا در شهرستان خوی از پژوهشهای ارزنده این استادنامی تقدیر به عمل آمد.[آشنایی با برج شمس تبریزی - خوی] دکتر محمد امین ریاحی صبح جمعه 25 اردیبهشت 1388 در بیمارستان ایرانمهر درگذشت.