یکشنبه, 04ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم استاد دانشگاه: به فسیل‌های زنده ایران دست نزنید

زیست بوم

استاد دانشگاه: به فسیل‌های زنده ایران دست نزنید

استاد دانشگاه گوتینگن آلمان گفت: درختان موجود در جنگل‌های شمال فسیل زنده هستند و نباید به آنها دست زد زیرا موروثی برای آیندگان محسوب می‌شوند.

به گزارش ایسنا ، منطقه مازندران، علیرضا خرازی، امروز، 6 آبان در بازدید از کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شناخت کافی که از جنگل‌های مازندران دارم، 17 درصد جنگل‌های شمال از درختان انجیلی است. این درختان در اروپا از بین رفته‌ا‌ند.

وی با بیان اینکه آلمان با یک پنجم مساحت ایران،11 میلیون هکتار جنگل دارد، اظهار کرد: مساحت جنگل‌های ایران به میزان کشور آلمان است ولی مساحت جنگل‌های ایران با توجه به جمعیت و کارخانه‌های موجود کم است.

استاد دانشگاه گوتینگن آلمان خاطرنشان کرد: در کشور آلمان، کاشت همیشه در برابر با برداشت است و هیچگاه 11 میلیون هکتار جنگل آن کم نشده است. 70 درصد جنگل‌های آلمان، اقتصادی هستند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به در حال توسعه بودن کشور ایران و وجود بسیار کارخانجات تولید نئوپان و ام.دی.اف، باید برای تهیه مواد اولیه آنها برنامه‌ریزی صحیحی صورت گیرد. کیفیت چوب‌هایی که در ایران تولید می‌شود نسبت به کشور آلمان مناسب نیست. چوب‌هایی باید تولید شود که طی 5 تا 10 سال قابل استفاده باشد.

استاد دانشگاه گوتینگن آلمان بیان کرد: 90 درصد کاغذ در آلمان بازیافت می‌شود. در جنگل‌های شمال می‌توان در کنار کاشتن درختان صنوبر، گیاهان یکساله هم کاشته شود که طی یک سال دوبار برداشت داشته باشیم.

خرازی تصریح کرد: در کشور آلمان ارتباط خوبی با مرکز تحقیقات جنگل‌ها وجود دارد در حالی که در ایران دانشگاه‌ها با مراکز تجاری و کارخانه‌ها همکاری خوبی وجود ندارد. در آلمان ارتباط صنعت با دانشگاه تطبیق داده شده اما متاسفانه در ایران این ارتباط کمرنگ است.

وی تاکید کرد: باید از جنگل‌ها به درستی استفاده شود و تنها صرف تولید چوب نشود. ایجاد دوره تنفس و استفاده افراد از سرسبزی جنگل‌ها باید مورد توجه قرار گیرد. دولت باید از کارخانجات صنایع چوبی حمایت کند و حمایت مطلق از این کارخانجات صورت گیرد.

خرازی با بیان اینکه متاسفانه در جنگل‌های ایران کمبود درختان سوزنی برگ وجود دارد، اظهار کرد: الیاف این درختان نسبت به درختان پهن برگ بلندتر است و به دلیل کیفیت بالا در تهیه کاغذ بیشتر مورد استفاده کارخانجات صنایع چوب و کاغذ قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در 27 کشور اتحادیه اروپا قرنطینه چوب وجود ندارد اما برای واردات چوب، استانداردهایی لحاظ می‌شود. چوب‌های وارداتی این کشورها آفت ندارند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه