اسفندگان روز مهر ایرانی
آش اسفندی
- اسفندگان روز مهر ایرانی
- نمایش از یکشنبه, 09 اسفند 1388 08:10
- بازدید: 9361
این آش حدود یک ماه مانده به نوروز پخته می شود و به همین دلیل اسفندی نام گرفته است.
مفصل ترین نوع آش اسفندی را در محلات می پزند که به آن آش ترش نیز می گویند. مواد آن شامل: بلغور، نخود لوبیا، چغندر، گردو، بادام، آلوچه خشک، برگه ی زرد آلو، لواشک، تنده (هسته ی زرد آلو، که اگر تلخ باشد آن را در آب می جوشانند و بهد چند روز در آب سرد می گذارند و آبش را عوض می کنند تا شیرین شود)، سبزی (تره، جعفری، گشنیز) و سرکه و شکرکه به عنوان چاشنی آش به کار می روند.
مواد لازم برای تهیه آش اسفندی که در روز جشن اسفندگان پخته میشود و غذای ویژه این روز است.......
آب گوجه فرنگی 6 پیمانه
برنج 5/1 پیمانه
لوبیا قرمز 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز 2 عدد متوسط
کشک به میزان لازم
نعنا خشک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
سبزی آش 250 گرم (تره/جعفری/گشنیز/اسفناج)
ادویه به میزان لازم (نمک/ فلفل سیاه/زردچوبه)
دستور پخت
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کرده-لوبیا قرمز را جدا گانه پخته و آب آن را جدا کنید. برنج و عدس را هم پخته و سبزی را به آن اضافه کنید سپس لوبیا را که از قبل پخته شده است به آن اضافه کرده همچنین آب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید که آش غلیظ شود سپس پیاز داغ را که از قبل با زرد چوبه تف داده ایم به آن اضافه میکنیم و نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده . توجه داشته باشید که هر چه آش تند تر باشد خوشمزه تر است. در انتها نعنا داغ و کشک را به آن اضافه میکنیم.