نگاه روز
به ایران بروید تا عظمت فرهنگ ایران را باور کنید
- نگاه روز
- نمایش از پنج شنبه, 06 خرداد 1389 09:02
- بازدید: 2759
برگرفته از تارنمای الف
اگرچه جنگ روانی و تبلیغات بی رحمانه و مُداوم رسانه های غرب از ایران یک کشور خطرناک و ناامن در ذهن مردم جهان ترسیم کرده اما هزاران گردشگر غربی هر ساله پس از سفر به ایران متوجه می شوند مطالبی که درباره ایران در رسانه های غربی عنوان می شود، نادرست هستند.
به گزارش الف به نقل از پایگاه اینترنتی "اورآسیا ریویو"، شهروندان آمریکایی، فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و استرالیایی که تصمیم می گیرند داوطلبانه به ایران سفر کنند، پس از سفر به ایران معمولا به این موضوع اعتراف می کنند که شرایط ایران آن گونه فکر می کردند، نبوده است. به واسطه جنگ روانی رسانه های غرب و ترسیم ایران به عنوان یک کشور خطرناک، پیش داوری ها و پیش فرض هایی در مورد ایران در ذهن این گردشگر ها ایجاد می شد اما پس از سفر به ایران برای آنها مشخص می شود که رسانه های غرب از روی خصومت از ایران به عنوان یک کشور خطرناک یاد می کنند و این دقیقا شست وشوی مغزی گمراه کننده مخاطبانی است که اطلاعاتی کافی در مورد شرایط ، تمدن قدیمی، تاریخ و تحولات معاصر ایران ندارند.
گردشگرهای خارجی به ویژه خبرنگاران و هنرمندان غربی به ایران سفر می کنند تا به صحت و سُقم تبلیغات رسانه های کشورهایشان در مورد ایران پی ببرند. معمولا پس از سفر به ایران و مشاهده شرایط میراث فرهنگی، پیشرفت های صنعتی و زیبایی های طبیعی ایران شوکه می شوند و تعجب می کنند که چرا رسانه ها تا این حد به آنها اطلاعات گمراه کننده و نادرست در مورد ایران داده اند.
در رسانه های غربی هرگز مستندی در مورد آثار باستانی و تمدن قدیمی ایران نمی بینید. در این رسانه ها هیچ وقت تصاویر باشکوه از مساجد و بناهای تاریخی ایران پخش نمی شود. در این رسانه ها هرگز توانایی های جوانان و استعدادهای ایران معرفی نمی شود. مسئولان رسانه های غربی هرگز جازه نمی دهند مطالبی یا مستندی در مورد پیشرفت های علمی و هنری ایران برای جهانیان عنوان شود.
آنها هرگز اجازه نداده اند تا بینندگان و شنوندگان بدانند ایران از لحاظ تاریخی سرزمین معماری، فرش، زعفران و پسته است. تنها اقدام این رسانه ها پنهان کردن زیرکانه آن مواردی است ک باعث تقویت موضع ایران می شود.
با این حال شهروندان خارجی که به ایران سفر می کنند و حقایق را می بینند به این موضوع پی می برند که رسانه های غرب غیرمنصفانه ایران را کشوری ناامن و خطرناک توصیف می کنند.
در آوریل 2009 یک گروه 9 نفره از هنرمندان سینمای آمریکا به تهران سفر کردند تا با هنرمندان و فیلسازان ایران تبادل تجربه کنند. پس از این سفر رئیس سابق آکادمی علوم و هنرهای تصویری آمریکا در مصاحبه با "فارن پالیسی ژورنال" اعتراف کرد که ایران متفاوت از آن چیزی است که در رسانه های غربی معرفی می شود. وی در این مصاحبه گفت: با استقبال گرم و مهمان نوازی فیلمسازان و هنرمندان ایران و مردم این کشور مواجه شدیم. هر جا که می رفتیم مردم ایران به سمت ما می آمدند و با ما صحبت می کردند. از ما عکس می گرفتند. ایرانی ها بسیار بافرهنگ، فرهیخته، تحصیل کرده و از لحاظ فرهنگی غنی هستند و به تمامی تکنولوژی های روز دنیا دسترسی دارند. تا زمانیکه به ایران سفر نکنید نمی توانید تصویر واقعی از این کشور را ببینید.
پیش از این نیز گروهی از گردشگر های نیوزلندی به رهبری " جیل وُرال" خبرنگار و روزنامه نگار این کشور در ژانویه 2009 به ایران سفر کرده بودند و از چندین شهر ایران از جمله تهران، اصفهان، شیراز و جزیره کیش بازدید کردند. جیل وُرال پس از این سفر در مصاحبه با مجله " OVI " فنلاند در مورد شوکه شدنش در سفر به ایران و جنگ روانی که رسانه های غرب علیه ایران به راه انداخته اند، صحبت کرد. وی گفت: هرگز نمی توانم این موضوع را بپذیرم که ایران "محور شرارت" است. بیش از 20 سال به عنوان روزنامه نگار و خبرنگار فعالیت داشته ام و مدتها بود که می دانستم آن چه در رسانه ها ترسیم می شود با آنچه که واقعیت دارد در بیشتر موارد متفاوت است. همچنین معتقدم که پیش از آنکه در مورد کشوری اظهارنظر کنید باید ابتدا به این کشور سفر کنید و خودتان با چشمانتان شرایط این کشور را ببینید و با مردمش حرف بزنید. کاملا با این موضوع موافقم که ایران ناشناخته مانده است و رسانه های غرب در توصیف ایران واقعا غیرمنصفانه عمل می کنند و از روی عمد و ستیزه جویی ایران را کشوری خطرناک می خوانند. در صورتی که این توصیفات رسانه های غرب از ایران کاملا نادرست است.
" ریک استیوز" نویسنده و یک شخصیت تلویزیونی در آمریکا نیز پس از سفر نوامبر 2009 به ایران در سایت شخصی اش نوشت: اصفهان دومین شهر بزرگ ایران با 5/3 میلیون جمعیت است و نماد تاریخ تمدن ایران زمین است. این شهر یکی از زیباترین شهرهای دنیای اسلام است. ایران کشوری زیباست.
" شانون کِلی" یکی از هنرمندان برجسته جهان و مدیر جشنواره فیلم مورال پس از سفر به ایران گفت: انتظار داشتم که در ایران نتوان یک سری مسائل را مطرح کرد و یا از من به عنوان یک دشمن در ایران یاد شود اما همه چیز در ایران برعکس آن چیزی است که در رسانه های غرب ترسیم می شود. در ایران افراد با فرهنگ، فرهیخته، مهمان نواز، کنجکاو زیاد می دیدم که با انرژی و مهربانی با من سخن می گفتد. درست است که مدت کوتاهی در ایران اقامت داشتم اما به نظر من ایران کشوری است که سفر کردن به آن را به همه توصیه می کنم.
به هر حال این افرادی که تجربیاتشان را در مورد سفر به ایران گفتند، تنها عده اندکی از هزاران شهروند خارجی هستند که به ایران آمدند و با کمال ناباوری متوجه شدند که اکثر مطالب عنوان شده در رسانه های غرب در مورد ایران و شرایط این کشور اشتباه است. اما این تبلیغات سیاه و جنگ روانی رسانه های غرب علیه ایران همچنان ادامه دارد.