خبر
شیوههای انتقال و پیشگیری «تب کریمه کنگو»
- خبر
- نمایش از شنبه, 13 خرداد 1391 19:11
- بازدید: 3703
کارشناس مسئول دفتر بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت شیوههای انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را تشریح کرد.
75% - تسوق أونلاين في السعودية مع خصم 25 , أحذية ازياء رياضية الجري للرجال , adidas copa mundials in color today schedule 2016 , نمشي | New Balance 550 White Green - BB550WT1
دکتر محمد زینلی در گفتوگو با ایسنا، درباره چگونگی انتقال بیماری تب کریمه کنگو از حیوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بیماری از طریق گوشت مطرح نیست، بلکه بحث انتقال آن از طریق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ویروس در دام وجود داشته باشد، توصیه آن است زمانی که لاشه حیوان جدا میشود باید در سردخانه و در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود. دمای یخچالهای منازل نیز برای این موضوع کفایت میکند.
وی افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل یخچال باشد، به دلیل جمود نعشی و پدیده گلیکوژن در گوشت، گلیکوژن به اسید لاکتیک تبدیل شده و این پدیده سبب اسیدی شدن گوشت میشود. به این ترتیب ph گوشت به حدود 5 میرسد که در این ph ویروس غیرفعال میشود. به این ترتیب زمانی که گوشت وارد چرخه آشپزخانه میشود، ویروس قابلیت انتقال ندارد.
زینلی ادامه داد: زمانی که به گوشتی دست میزنیم که حالت خونآبه داشته و دست نیز از جراحتی برخوردار است، درصورتی که امکان آلودگی گوشت وجود داشته باشد، ویروس آن از طریق مخاط هم میتواند وارد بدن و نهایتا جذب شود.
وی تاکید کرد: توصیه آن است که زنان خانهدار، قصابها و افرادی که با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند و پس از آن برای تکهتکه کردن آن از دستکش استفاده کنند.
زینلی افزود: توصیههای لازم صورت گرفته که در کشتارگاهها و قصابیها از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، گان، عینک، ماسک و چکمه استفاده شود. با دامپزشکی نیز هماهنگیهایی صورت گرفته که کشتارگاهها به این وسایل تجهیز باشند.
وی تاکید کرد: انتقال بیماری تب کریمه کنگو در گوشت سفید مطرح نیست و هیچ ابتلایی در طیورو ماهی ندارد. تنها شترمرغ میتواند به این بیماری مبتلا شود.
کارشناس مسئول دفتر بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: این بیماری از طریق کنه وارد بدن دام میشود و متاسفانه دام مبتلا هیچ علامتی ندارد. در مجموع وجود کنه میتواند نشاندهنده این موضوع باشد که نکات بهداشتی رعایت شوند. همچنین باید سعی شود دامها در منازل ذبح نشوند و برای خرید و ذبح دام هماهنگیهای لازم با دامپزشکی صورت گیرد.