گزارش تصویری آثار تاریخى دهدشت
- گزارش تصويری
- زیر مجموعه: تازهها
- شنبه, 02 ارديبهشت 1391 16:24
- آخرین به روز رسانی در شنبه, 02 ارديبهشت 1391 16:31
- نمایش از شنبه, 02 ارديبهشت 1391 16:24
- دکتر محمدرضا توکلى صابرى
- بازدید: 6788
گزارش و عكس: دکتر محمدرضا توکلى صابرى
مجموعه آثار تاریخى دهدشت در جنوب شهر دهدشت به وسعت ٣۵-۴٠ هکتار قرار دارد. این شهر توسط شاپور اول پسر اردشیر اول ساسانى بنا شده است و به بلاد شاهپور معروف بوده است. اوج رونق این شهر باستانى در زمان سلجوقیان و نیز صفویان بوده است. ناصرخسرو شاعر و فیلسوف ایرانى در سفر بازگشت خود به بلخ از این شهر عبور مىکند. حتى تا دویست سال پیش شهر آبادى بوده است. ولى به تدریج از رونق آن کاسته شده است.
این مجموعه تاریخى شامل حمام کهیار، آب انبار، کاروانسرا، مسجد جامع، مسجد مورک، بازار، تجارتخانه، امامزاده پیر غازى، با گنبد سفید و پلکانى مشخص آن که ویژه بناهاى شرق ایران، و امامزاده جابر است.
البته آثار تاریخى دهدشت منحصر به آثار تاریخى شهر قدیمى نیست، بلکه در اطراف دهدشت آثار تاریخى دیگرى نیز وجود دارد، مانند قلعه چرام، قلعه ضرغام، قلعه قلعه رئیسى، پل قلعه دختر، پل تمسیت، محوطه طولیان. دست کم چهار امامزاده در نزدیکى این شهر قرار دارد.
دهدشت یکی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد میباشد. این شهر در قسمت گرمسیری استان واقع شدهاست و تابستانهایی گرم و زمستانهایی سرد دارد. دهدشت تقریبا میان یاسوج و اهواز و در شمال بهبهان قرار دارد. شهر تاریخى شیراز در جنوب آن واقع است.