گردشگری
جاذبه های گردشگری دهلران
- گردشگری
- نمایش از جمعه, 30 خرداد 1393 19:48
- بازدید: 4662
برگرفته از روزنامه اطلاعات، شماره 25896، یکشنبه 25 خرداد 1393
خبرنگار اطلاعات: کاوشهای باستانشناسان خارجی در دهلران روشنگر آن است که انسان 8000 سال پیش از میلاد در این منطقه از دو گونه نبات یعنی گندم و جو و دو گونه جاندار یعنی بز و میش استفاده میکرده و علاوه بر آن بین سالهای 5500 تا 7500 پیش از میلاد در این منطقه به اهلی کردن گاو و کشت دانههای گیاهان تازهای مانند عدس، ماش و کتان میپرداخته است.
فرج فاضلی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دهلران افزود: در آینده با همکاری جهاد کشاورزی دهلران موزهای با عنوان سیر تحول کشاورزی در این شهرستان ایجاد میشود.
فاضلی با اشاره به این که در زمینه شناسایی میراث باستانی و تاریخی دهلران همواره دغدغه داشته است، گفت: پیشینه تاریخی دهلران به استناد کاوشهای باستانشناسی در تپههای پیش از تاریخی علیکش، موسیان، فرخآباد و چغاسفید به 7000 سال پیش از میلاد میرسد.
وی افزود: دهلران در دوران تاریخی یعنی حکومتهای ماد، هخامنشی، اشکانی و ساسانی به خاطر نزدیکی به میانرودان (بینالنهرین سابق) و قرار گرفتن در آغوش خوزستان با توجه به برخی آثار به جای مانده از سکونتگاه و از مناطق آباد بوده است و در دوران اسلامی با توجه به وجود امامزادههای متعدد این شهرستان به موجودیت خود ادامه داده است.
فاضلی یادآور شد: شهرستان دهلران با توجه به عواملی مانند موقعیت جغرافیایی و داشتن دو اقلیم متفاوت دشت و کوهستان، داشتن 220 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، قرار گرفتن در مسیر عتبات عالیات، رابط استان ایلام با جنوب کشور و جاذبههای متعدد گردشگری از قطبهای اصلی گردشگری استان ایلام است.
به گفته وی در بخش طبیعی چشمههای آبگرم، چشمه قیر، غارغفاش، آبشارهای سهگانه روستای خربزان از توابع بخش زرینآباد، سراب معروف به نام «چپیراستی» روستای تخنان از توابع بخش سیراب میمه و چشماندازهای زیبای درختان بلوط میمه و پهله از جاذبههای گردشگری دهلران به شمار میآید و در بخش تاریخی این جاذبهها شامل تپه 900 ساله علیکش در شهر باستانی موسیان، قلعه 1400 ساله شیاخ روستای بردی در بخش زرینآباد و سنگنوشته والیان شهر میمه میشود.
فاضلی درباره جاذبههای گردشگری بخش مذهبی دهلران گفت: این شهرستان با داشتن بقاع متبرکه بسیاری از امامزادگان(ع) پذیرای دوستداران خاندان عصمت و طهارت است که امامزاده سیدابراهیم(ع) به عنوان نگین سبز گردشگری مذهبی شهرستان دهلران و استان از فرزندان بلافصل حضرت امام محمدباقر(ع) است.
همچنین امامزادههای عباس(ع) و سیداکبر(ع) شهر دهلران در دوران هشت سال دفاع مقدس میعادگاه و سجدهگاه رزمندگان اسلام بودهاند. در بخش گردشگری دفاع مقدس منطقه هم شهرهایی به عنوان مشهد شهیدان و یادمان عین خوش و منطقه عملیاتی چیلات مطرح است.
وی اعلام کرد: این شهرستان با 10هزار سال تاریخ و مهد کشاورزی جهان دارای 250 تا 300 اثر تاریخی، طبیعی است که 78 اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
فاضلی همچنین گفت: امسال 3 میلیارد ریال برای مجتمع تفریحی رفاهی امامزاده ابراهیم قتال(ع) هزینه میشود و برای امامزاده سیدابراهیم(ع) و امامزاده سیدناصرالدین(ع) نیز برنامههایی در دست اقدام است.
او در پایان با اشاره به این که بقعه امامزاده سیدابراهیم(ع) با قدمت 750 سال نیاز به مرمت گنبد و استحکامبخشی دارد، اظهار امیدواری کرد، این امر از سوی مسئولان پیگیری و محقق شود.