شنبه, 01ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان «شهرسوخته» و «مسجد جامع اصفهان» همچنان مورد تائید یونسکو

یادمان

«شهرسوخته» و «مسجد جامع اصفهان» همچنان مورد تائید یونسکو

با ارایه گزارش ادواری حفاظتی شهر سوخته و مسجد جامع اصفهان، تدوین مدیریت جامع محوطه تاریخی شهر سوخته، به‌روز رسانی برنامه‌های اجرایی محوطه و زمان‌بندی برنامه‌ها و ارایه آن به کمیته میراث جهانی تا اول دسامبر 2017 مورد پذیرش قرار گرفت.

LTB - JuzsportsShops | New Balance 550 White Green - BB550WT1

به گزارش ایسنا، معاون میراث فرهنگی کشور که به منظور طرح پرونده‌های «بیابان لوت» و «11 قنات ایرانی» در اجلاس کمیته جهانی استانبول به سر می‌برد، با اعلام این خبر گفت: روز گذشته در نشست بررسی وضعیت سایت‌های ثبت شده گزارش ادواری حفاظتی دو اثر جهانی «شهر سوخته» و «مسجد جامع اصفهان» مورد تایید قرار گرفت.

به گفته محمدحسن طالبیان، در گزارش‌های ارایه شده طرح مدیریتی حفاظتی و یکپارچه و اقدامات صورت گرفته از سوی پایگاه‌های این دو اثر مطرح و به پرسش‌های اعضای کمیته میراث جهانی یونسکو درباره وضعیت دو اثر  جهانی پاسخ داده شد.

او گفت: پایش توسعه شهری، پروژه‌های مرمتی صورت گرفته، آسیب‌شناسی ایوان‌های مسجد جامع، انجام چهاردهمین و پانزدهمین کاوش‌های باستان‌شناسی در شهر سوخته، مطالعات باستان‌شناسی در حریم پیشنهادی، راه‌اندازی مرکز اسناد و آزمایشگاه زیست باستان‌شناسی، حفاظت از سایت جهانی شهر سوخته به طور شبانه‌روزی بوسیله دوربین های پیشرفته مدار بسته، سازو کارهای کنترل بحران احتمالی، فاز بندی راه‌اندازی سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS ‌، بهبود شرایط پایش، ظرفیت‌سازی‌ و زیرساخت‌های گردشگری از جمله موضوعات  مطرح شده در این گزارش  به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، چهلمین نشست کمیته میراث جهانی (یونسکو) به منظور بررسی آثار پیشنهادی و واجد شرایط از نقاط مختلف جهان هم اکنون در شهر استانبول ترکیه در حال برگزاری است. در این اجلاس قرار است پرونده‌های کویر لوت و قنات از کشورمان در کنار 25 اثر دیگر فرهنگی، طبیعی و ترکیبی مورد بررسی قرار گیرند.

هیات ایرانی با حضور احمد جلالی، سفیر ایران در یونسکو و به ریاست محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور، کارشناسان ملی و بین‌المللی و مسئولان تهیه پرونده‌های کویر لوت  به منظور دفاع از دو پرونده ایران در نشست کمیته میراث جهانی حضور دارند.

پرونده قنات ایرانی با در نظر گرفتن 6 معیار فرهنگی کمیته میراث جهانی شامل نشان‌دهنده یک شاهکار از نبوغ و خلاقیت انسانی،  تبادل ارزش‌های بشری در یک بازه زمانی در یک منطقه فرهنگی از لحاظ پیشرفت در معماری یا فناوری، گواهی بی‌همتا یا دست‌کم استثنایی بر یک سنت فرهنگی، نمونه‌ای برجسته در معماری یا تکنولوژی که مرحله مهمی از تاریخ بشر را نشان دهد، نمونه برجسته‌ای از تعامل بین انسان و محیط زیست و  به طور مستقیم مرتبط با رویدادها یا سنت‌های زندگی، افکار و عقاید یا آثار هنری یا ادبی دارای اهمیت عالی جهانی باشد مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

پرونده ثبت جهانی بیابان لوت نیز بر اساس معیار های VII و VIII از معیارهای چهارگانه طبیعی که شامل نمونه برجسته از فرایندهای زیست محیطی و بیولوژیکی در تکامل و توسعه زمینی، اکوسیستم‌های ساحلی و دریایی و جوامع از گیاهان و حیوان‌ها و پدیده‌ای بی‌نظیر طبیعی با زمینه‌های استثنایی و زیباشناسی  مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بررسی این دو پرونده در فهرست میراث جهانی  امروز جمعه 25 تیر صورت خواهد گرفت. اجلاس کمیته میراث جهانی از 10 تا 20 جولای برابر با 20 تا 30 تیر ماه در استانبول ترکیه برگزار می شود. این کمیته  قرار است در اجلاس استانبول درخصوص جهانی‌شدن پرونده‌های 9 اثر طبیعی، 16اثر فرهنگی و 4سایت طبیعی- فرهنگی تصمیم‌گیری کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید