جمعه, 31ام فروردين

شما اینجا هستید: رویه نخست خانه تازه‌ها انجمن‌ها معرفی مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران

معرفی مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران

رسانه: http://www.tisri.org
نشانی: ایران، تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان شهید سرافراز (دریای نور)، خیابان یکم، پلاک 21
صندوق‌ پستی: 3849/15875
رایانامه:
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید">این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
دریافت خبرنامه: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید">این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفن‌های تماس: 7ـ88756204 ـ021
دورنما: 88756203 ـ021
 
 

مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی تهران در سال 1379 به همت جمعی از دانش‌پژوهان و کارشناسان مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای با اخذ مجوز از وزارت ارشاد اسلامی (به شماره ثبت 12843) تأسیس گردید. انتشارات مؤسسه تهران نیز از اوایل سال 1380 (به شماره ثبت 5/4878) فعالیت خود را آغاز کرد.


تاریخچه

مؤسسه تهران به عنوان یک مؤسسه مستقل در کمتر از یک سال فعالیت گسترده توانست جایگاه و منزلت خویش را در میان جامعه تحقیقاتی و علمی ایران پیدا نماید و امروزه یکی از موسسات پیشرو در این زمینه به حساب می آید. از مهمترین ابتکارات مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی تهران ایجاد اولین شورای غیردولتی روابط خارجی و راه اندازی اولین کتابخانه دیجیتالی تخصصی در ایران بود.
شورای غیردولتی روابط خارجی با هدف ایجاد نخستین اجتماع ملی از فارغ‌التحصیلان، کارشناسان و اساتید رشته‌های مرتبط با روابط بین‌الملل و علوم سیاسی تشکیل شد. اجرای بخش قابل توجهی از فعالیت‌های پژوهشی مؤسسه تهران همچون «برآورد استراتژیک کشورهای هدف»، «گزارش‌های تحلیلی ـ خبری»، «کتاب گزیده تحولات جهان» و نیز برخی از پژوهش‌های موردی از نخستین فعالیت‌های تعریف شده برای این شورا بود. در ادامه این شورا به یکی از معاونت‌های مؤسسه تهران تبدیل شد که بیش از ۸۰ کارشناس در آن عضویت داشتند. این شورا از ۴ بخش تحت عناوین «هیأت عالی علمی»، «مجمع کارشناسان»، «مدیریت نشست‌ها و همایش‌ها» و «فصل‌نامه Iran Review» تشکیل شده بود.

کمک در تهیه طرح‌های تحقیقاتی، اعلام‌نظر در خصوص برنامه‌ها و اهداف مؤسسه، انجام پروژه‌های تحقیقاتی پایه، ارزیابی استراتژیک تحولات و روندها و مشارکت در مدیریت کنفرانس‌ها و سمینارها از وظایف هیأت عالی علمی بود. انجام پروژه‌های تحقیقاتی، کمک به تألیف مقالات و گزارش‌ها، حضور در همایش‌ها و نشست‌های مرتبط با مؤسسه در داخل و خارج کشور و ارائه نظریه و پیشنهاد درخصوص مسائل و تحولات بین‌المللی، منطقه‌ای و مسائل دوجانبه‌ جمهوری اسلامی ایران از وظایف مجمع کارشناسان بود. این مجمع از ۱۰ کمیته تخصصی به شرح زیر تشکیل شده بود:
کمیته تخصصی موضوعات امنیتی و بین‌المللی، شامل گروه‌های تروریسم، مسائل هسته‌ای، سازمان ملل و شورای امنیت، ناتو، اسلام‌گرایی، تسلیحات، امنیت بین‌الملل، نظریه‌ها (امنیتی، استراتژیکی)، ژئوپلیتیک و مطالعات استراتژیک؛ کمیته تخصصی کشورهای همجوار، شامل گروه‌های امارات، عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان و خلیج‌فارس؛ کمیته تخصصی کشورها و منطقه CIS، شامل گروه‌های روسیه، آذربایجان، قفقاز، آسیای مرکزی و خزر؛ کمیته تخصصی خاورمیانه و شمال آفریقا، شامل گروه‌های صلح خاورمیانه، فلسطین، اسرائیل، سوریه، لبنان و کشورهای شمال آفریقا؛ کمیته تخصصی حقوقی، شامل گروه‌های حقوق بشر و حقوق بین‌الملل؛ کمیته تخصصی نهادها و موضوعات بین‌المللی، شامل گروه‌های انرژی، ICT، رسانه‌ها و اقتصاد بین‌الملل (WB، IMF، WTO و غیره)؛ کمیته تخصصی اروپا، شامل گروه‌های انگلیس و اتحادیه اروپا؛ کمیته تخصصی آمریکا، شامل گروه آمریکا؛ کمیته تخصصی امور عمومی، شامل گروه‌های چین، هند و آفریقای سیاه؛ کمیته تخصصی موضوعات فرهنگی و قومیت‌گرایی، شامل گروه‌های مسائل فرهنگی، پان‌ترکیسم، پان‌کردیسم، پان عربیسم و گروه‌های تجزیه‌طلب.

بااین‌حال و پس از چندین سال فعالیت شورای غیردولتی روابط خارجی، مؤسسه تهران تصمیم گرفت از توان کارشناسی این شورا به‌صورت غیرمستقیم و موردی و در جهت انجام پروژه‌ها و برخی نشست‌های مؤسسه استفاده نموده، رکن مذکور را از ارکان اصلی مؤسسه حذف نماید. از آن پس تاکنون مؤسسه تلاش نموده با تکیه بر توان کارشناسی محققان و پژوهشگران مقیم و با یاری و همفکری تعدادی از کارشناسان شورا، پژوهش‌ها و مطالعات مدنظر خود را در حوزه‌های سیاسی، بین‌المللی و امنیتی در چهارچوب مباحث کشورها یا موضوعات بین‌المللی به انجام رسانده، دراختیار بدنه کارشناسی و اجرایی کشور در حوزه‌های مربوطه قرار دهد.

 

  
 
اهداف
1. کمک به ارتقای دانش و بینش کارگزاران و دانش‌پژوهان مسائل بین‌المللی، منطقه‌ای و کشوری؛
2.کمک به انتقال دیدگاه‌ها و نگرش‌های کارشناسان و متخصصان ایرانی به مراجع و مراکز خارجی؛
3.کمک به گردآوری، تحلیل و ارزیابی داده‌های مرتبط با مسائل بین‌المللی، منطقه‌ای و کشورهای جهان؛
4. کمک به تدوین استراتژی امنیت ملی در عرصه سیاست خارجی؛
5.تأثیرگذاری بر روندهای سیاست خارجی در روابط دوجانبه و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران؛
6. تأثیرگذاری بر روندهای سیاست خارجی در روابط دوجانبه و بین‌المللی کشورهای هدف؛
7. ایجاد ارتباط و تماس با مراکز و مؤسسات تحقیقاتی و مطالعاتی معتبر بین‌المللی؛
8. اجرای پروژه‌های تحقیقاتی از موضوعاتی که متضمن منافع ملی کشور جمهوری اسلامی ایران است با تأکید بر شناخت و تعامل فرهنگی میان ملت‌ها و تمدن‌ها.

 

حوزه فعالیت
1.مسائل استراتژیک؛
2. امنیت ملی و بین المللی؛
3.روابط بین الملل و علوم سیاسی؛
4.مطالعات منطقه ای و کشورها؛
5.روابط و سیاست خارجی ج.ا.ایران؛
6.اقتصاد سیاسی و بین المللی.


فعالیت‌ها
1. طراحی و تدوین پروژه‌های پژوهشی؛
2. مشارکت در برگزاری دوره‌های تخصصی، علمی و پژوهشی؛
3. انجام پروژه‌های پژوهشی مشترک با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی جهان؛
4.برپایی نشست‌ها، همایش‌ها و کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی؛
5. انتشار نشریات دوره‌ای؛
6. انتشار کتاب، بولتن،گزارش و ...‌؛
7. گردآوری، بهینه‌سازی و ذخیره الکترونیکی اطلاعات.
 
 
کتابخانه دیجیتالی دید
موسسه تهران دارای یک معاونت پژوهشی و یک بخش اجرایی است.کلیه انتشارات مکتوب و دیجیتالی موسسه(کتابخانه دید) در معاونت پژوهشی انجام می‌شود. مسائل اداری، مالی، پشتیبانی، فعالیت‌های مربوط به شبکه رایانه‌ای و همچنین امور مربوط به بازرگانی محصولات موسسه نیز بر عهده بخش اجرایی است.

تارنما: www.did.ir
کسب راهنمایی و کمک: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید">این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
طرح نظرات، پیشنهادات و مدیریت کتابخانه: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید">این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفن و دورنگار: 88500249 ـ021
 
* به اطلاع کلیه علاقمندان محترم می‌رسانیم کتابخانه در ساعت‌های اداری (۸:۳۰ صبح الی ۱۶:۳۰ بعدازظهر) و صرفا روزهای شنبه تا چهارشنبه پاسخ‌گوی سوالات به صورت تلفنی می‌باشد.

 


ارکان -  معاونت پژوهشی

معاونت پژوهشی با در اختیار داشتن 7 زیرمجموعه مدیریت و همچنین اشتغال نزدیک به 20 نفر از کارشناسان و کارمندان مؤسسه (به‌صورت تمام وقت) در آن، بزرگ‌ترین مجموعه اداری ـ کارشناسی مؤسسه محسوب می‌گردد. مدیریت‌های این معاونت عبارتند از:

• مدیریت آماده‌سازی و چاپ: هرگونه متن تنظیم شده در مؤسسه اعم از ترجمه یا تألیف که در فهرست خروجی‌های مؤسسه قرار می‌گیرد، در این مدیریت مورد بررسی قرار گرفته و پس از طی مراحل چندگانه حروفچینی، نمونه‌خوانی، ویراستاری، اصلاح نهایی، صفحه‌آرایی و طراحی جلد برای چاپ آماده می‌شود.

•مدیریت ارتباطات: شناسایی مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی معتبر بین‌المللی و محققان فعال در زمینه‌های تخصصی مشابه مؤسسه تهران در نقاط مختلف جهان و ایجاد ارتباط با آنها به‌منظور ارزیابی دیدگاه‌های آنان نسبت به مسائل مربوط به جمهوری اسلامی ایران و همکاری های علمی و پژوهشی، معرفی مؤسسه به مراکز علمی و تحقیقاتی داخلی و خارجی و کمک به انتقال دیدگاه‌ها و نگرش‌های کارشناسان و متخصصان ایرانی به مراجع و مراکز خارجی، انتشار خبرنامه و مدیریت تارنمای موسسه تهران؛ از جمله فعالیت های این مدیریت است.

•مدیریت بولتن‌ها: جستجو، تلخیص، ترجمه و تألیف مجموعه مطالبی که به‌واسطه شکل یا کیفیت آن در چارچوب بولتن گنجانده می‌شوند، در حوزه فعالیت این مدیریت قرار می گیرد.

•مدیریت کتابخانه دیجیتالی دید: چکیده‌نویسی، فهرست‌نویسی و نمایه‌سازی مقالات و مدارک تهیه شده، پاسخگویی به درخواست‌های کاربران اعم از درخواست عضویت و درخواست اطلاعات، تشکیل پروفایل اطلاعاتی کاربران و ارسال اطلاعات به‌روز شده برای آنها (اشاعه گزینشی اطلاعات)، تهیه اطلاعات مورد نیاز کتابخانه دیجیتالی دید از طریق اشتراک منابع دیجیتالی و غیردیجیتالی، وجین منابع اطلاعاتی، غنی‌سازی منابع کتابخانه و جست‌وجوی منابع اطلاعاتی جدید از جمله وظایف این مدیریت است.

•مدیریت گزارش‌های پژوهشی: جستجو، تدوین و تألیف موضوعات پژوهشی تعیین شده از سوی معاونت و تنظیم آن در قالب گزارش‌های پژوهشی برای چاپ و نشر، از جمله وظایف این مدیریت است.

•مدیریت مرجع‌ها: جستجو، انتخاب، ترجمه و تألیف کلیه مطالبی که از آنها به‌عنوان مطالب مرجع یاد می‌شود، در این مدیریت انجام می‌پذیرد.

•مدیریت نشست‌ها و همایش‌ها: برگزاری جلسات معرفی و نقد پروژه‌های اجرا شده توسط مؤسسه جهت ارتقاء علمی پروژه‌ها و برگزاری همایش، کارگاه یا نشست، با حضور محققان و کارشناسان درباره مسائل مهم مربوط به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، از جمله وظایف این مدیریت است.


بخش اداری و اجرایی وظیفه سرپرستی و هماهنگی امور اجرایی مؤسسه را عهده‌دار است. این بخش از 5 مدیریت تشکیل شده است.

•مدیریت اداری: این مدیریت، ساماندهی کلیه امور پرسنلی، صندوق و دبیرخانه را برعهده دارد.

•مدیریت بازرگانی: این مدیریت وظیفة دریافت مجوز چاپ با پیگیری و دریافت فیپا و شابک از کتابخانه ملی، نظارت کامل بر چاپ محصولات مؤسسه و توزیع داخلی این محصولات و بازاریابی نشریات و کتابهای منتشره توسط مؤسسه را برعهده دارد. همچنین اطلاع‌رسانی در زمینة نشریات و کتب منتشره از دیگر وظایف این مدیریت است.

•مدیریت پشتیبانی: کلیه خدمات مربوط به تدارکات و پشتیبانی از قبیل نقلیه، انبار ،مخابرات، نگهبانی و غیره برعهده این مدیریت است.

•مدیریت شبکه: راه‌اندازی، نصب و به روزرسانی شبکه رایانه‌ای موسسه شامل؛ کلیه سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای مورد نیاز؛ ارائه خدمات اینترنتی و برقراری ارتباط شبکه محلی با آن؛ برقراری امنیت شبکه کارگزارهای کتابخانه دیجیتالی دید و امنیت رایانه‌ای شبکه محلی، از جمله وظایف این مدیریت است.

•مدیریت مالی: این مدیریت، کلیهٔ امور مالی موسسه اعم از رسیدگی به اسناد قابل پرداخت و تعهدآور، کنترل حساب بدهکاران و بستانکاران، پیگیری نحوة تسویه حساب، پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان، نگهداری و ثبت دفاتر قانونی و نگهداری پروندة قراردادها را برعهده دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید