یادمان
متولیان بی توجه به محوطه تاریخی/نابودی درانتظار گورستان قاراصاندویق
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- پنج شنبه, 11 آبان 1391 16:58
- آخرین به روز رسانی در پنج شنبه, 11 آبان 1391 16:58
- نمایش از پنج شنبه, 11 آبان 1391 16:58
- بازدید: 4038
خبرگزاری مهر: در حالی کشف یک محوطه تاریخی در محل گودبرداری مدرسه در حال ساخت 15 خرداد ارومیه(مهر سابق) اواخر مهرماه سال جاری وجودگور دسته جمعی مربوط به فتنه جیلولوق را ثابت می کرد، میراث فرهنگی آذربایجان غربی دستور تخریب آن و ادامه عملیات گودبرداری را صادر کرد.
Women's shoes - adidas hermosa mesh backpack purple and blue color , GiftofvisionShops - Fitness - adidas nite jogger kids - Sports shoes | Jordan 1 Retro High OG University Blue (PS) - 134 - AQ2664 - nike shox pet print pages for kids free dinosaur
به گزارش خبرنگار مهر، دبیرستان دخترانه 15 خرداد ارومیه که با قدمتی 75 ساله تخریب و در حال نوسازی بود، بر روی محل گورستانی تاریخی به نام "قاراصاندویق" از گورستان های قدیمی شهر اورمیه قرار داشت که تجدید بنای این مدرسه در این محل علاوه بر کشف این گورستان بقایای اجسادی را نیز نمایان ساخت که نحوه دفن آنها حقایق بسیاری را از یک رویداد تاریخی پیش روی باستان شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان گشود.
اواخر مهر ماه سالجاری برخی از وب سایت های خبری آذربایجان غربی خبر از کشف یک محوطه تاریخی در این محل دادند که در آن محوطه استخوانهای مردگانی یافت شد که به نظر می آمد به صورتی دسته جمعی احتمالا در یک رویداد تاریخی کشته شده اند.
یکی از باستان شناسان اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز با بررسی ضمنی برخی شواهد به دست آمده احتمال داد در محوطه ای که این اجساد کشف شده اند احتمالا یک آتش سوزی بزرگ نیز رخ داده باشد. رضا حیدری شاهد این ادعایش را وجود بقایای خاکستر بر سطح زیرین اجساد کشف شده و سوختن برخی استخوانهای موجود دانست. همچنین وجود قطعات ظروف سفالی که بقایای سوختگی تا مغز این ظروف نفوذ کرده بودند،خبر از یک آتش سوزی عظیم می داد که به نظر می رسد عمدی بوده است. عمق گودبرداری شده محل حدود چهار متر بود و بقایای اجساد از عمق یک متری شروع و تا سه متر زیر زمین نیز وجود دارند که این مهم نیز حاکی از حفر چاله ای عمیق برای دفن دسته جمعی اجساد قربانیان این واقعه تلخ تاریخی است. همچنین با وجودی که قطعات دیگری از ظروف سفالی و حتی لعابدار کشف شده در این محل نشان از وجود یک محوطه تاریخی بزرگ دارد و نیازمند بررسی و انجام پژوهش های باستان شناسی است، به علت عدم ثبت این محوطه در فهرست آثار ملی، عملیات عمران همچنان ادامه داشت و ماشین آلات حفاری همچنان زیر نظر پیمانکار طرح به گودبرداری خود ادامه می دهند.
در ضلع شرقی این محوطه به هنگام حفر گودی توسط بیل مکانیکی، بقایای آثار سفالینه و ظروف لعابدار دارای نقش و نگار زیبای دوره اسلامی به دست آمد. همچنین در این محل تونلی نیز دیده شد که نشان از وجود یک قنات تاریخی در این محل دارد. قبرهایی نیز در قسمت سطحی این محوطه مشاهده شدند که متعلق به گورستان تاریخی "قاراصاندوق" ارومیه هستند اما اجساد این قبور تفاوت عمده ای با دیگر اجساد موجود در عمق پایین تر که به صورت غیرمتعارف سوخته دفن شده اند دارد. آثار ارزشمندی در محوطه گورستان قاراصاندیق ارومیه باقی نمانده است بعد از گذشت تنها چند هفته و بررسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعلام شد آثار ارزشمندی در محوطه گورستان قاراصاندویق باقی نمانده و عملیات عمرانی در این محوطه می تواند ادامه داشته باشند اقدامی که ضمن تعجب مایه تاسف نیز است. نکته قابل تامل اینکه مسئولان میراث فرهنگی خود وجود این محوطه تاریخی را تایید می کنند. معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هیچگونه آثار ارزشمندی در محوطه گورستان قاراصاندیق ارومیه باقی نمانده است.
خسرو فری افزود: گورستان تاریخی قاراصاندیق که محل مدرسه 15 خرداد و بخشی از بلوار مدنی 2 و ابتدای خیابان عسگرخان واقع شده، نشانه هایی از تدفین دسته جمعی مربوط به حوادث تاریخی یک سده پیش در شهر ارومیه به چشم می خورد. وی ادامه داد: طبق گزارش واصله از سوی مردم مشخص شد که در محل مدرسه 15 خرداد (مهر سابق)، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اقدام به تجدید بنای مدرسه کرده که طی این پروژه و پس از تخریب مدرسه قدیمی، محل پروژه جدید گودبرداری و گورستان قدیمی از زیر خاک بیرون آمده است. فری با اعلام اینکه این گورستان مربوط به دوره اسلامی متاخر است اعلام کرد: گورستان قاراصاندیق در دو دوره شاهد تدفین اموات بوده است. وی گفت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از گورستان هنگام احداث خیابان مدنی از بین رفته و محل فعلی نیز قبلا تخریب و مدرسه قدیم 15 خرداد احداث شده بود، هیچگونه آثار ارزشمندی در این محوطه باقی نمانده است در این راستا میراث فرهنگی در جهت اهداف پروژه های عمرانی آموزش و پرورش استان، مجوز ادامه عملیات در محل گودبرداری شده را به مسئولان مربوطه ابلاغ کرده است. این اقدام قابل تامل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در حالی صورت می گیرد که بررسی این محوطه تاریخی می توانست پرده از حقایق تاریخی این دیار بردارد.