یادمان
واکنش مدیر فرهنگی به یک خبر فرهنگی: گزارش مهر مسخره است
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- پنج شنبه, 27 اسفند 1388 14:56
- آخرین به روز رسانی در پنج شنبه, 27 اسفند 1388 14:56
- نمایش از پنج شنبه, 27 اسفند 1388 14:56
- بازدید: 2672
برگرفته از خبرگزاری مهر
قضاوت افکار عمومی کافی است/
بعد از انتشار گزارشی درباره هجوم گلسنگها به تخت جمشید و آسیب رسانی به نقش ونگار این بنای منحصربفرد و تاریخی یکی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی در خلال گزارشی که از رادیو سراسری پخش شد خبر مهر را "مسخره"،"جوسازی"، "مغرضانه"و ناشی از اختلافات سیاسی و ... عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی مهر ، اتهاماتی که فردی به نام مازیار کاظمی معاون فنی مجموعه تخت جمشید در برنامه صبحگاهی رادیو با عصبانیت به خبرگزاری مهر اطلاق کرد در واکنش به گزارشی تماما فرهنگی بود با عنوان " حمله گلسنگ ها به سربازان تخت جمشید " که به استناد چند عکس از هجوم موریانه ای و مخرب گلسنگها به بنای با ارزش تخت جمشید حکایت می کرد.
این فرد مسئول در مجموعه مدیریتی تخت جمشید، بدون اینکه در پاسخ به محتوای گزارش با توجه به سمتی که در اختیار دارد از روش علمی، کارشناسی و از همه مهمتر مودبانه در مقام پاسخگویی برآید ، گزارش خبرگزاری مهر را مسخره، ناشی از اختلافات سیاسی و منتشر شده از سوی افراد مغرض که هدفی جز جوسازی ندارند اعلام کرد. جالب اینکه او اصل خبر را هم تکذیب نکرد و حتی گفت که این گلسنگ ها فقط روی بخشهایی از سنگها روئیده اند که در سایه قرار گرفته اند!
با وجود ایراد اتهامات غیر مودبانه ای که از سوی این فرد به خبرگزاری مهر وارد شده است، مهر بر خود لازم می داند نه برای واکنش به این سخنان بلکه برای تنویر افکار عمومی و شفاف سازی موقعیت نکاتی چند در این باب را متذکر شود. طبعا پیگیری این قبیل اظهارات غیر فرهنگی و سخیف برخی مدیران میراث فرهنگی در شان خبرگزاری مهر نیست . اگر چه حقی است قابل مطالبه اما فعلا قضاوت افکار عمومی کافی است.
عکسهای منتشر شده در گزارش مهر در حدود دو هفته پیش از نقاط مشخصی از تخت جمشید برداشته شده و همانگونه که به وضوح هم در گزارش هم آمده حاکی از رشد بالای گلسنگ بر نقشهای تخت جمشید و تخریب بخشهایی از نمای آن در غفلت و بی خبری متولیان امر است، مسئله ای که تنها علت آن را می توان در عدم دغدغه خاطر و توجه حداقلی برای حفاظت از این بنای ایرانی ثبت شده در فهرست آثار جهانی جست.
اشاره شده بود که گلسنگ موجودی متشکل از قارچ و جلبک است که در محل زیست خود با سرعتی میلیمتری رشد می کند و با جذب مواد معدنی سنگ آن را شکسته و به خاک تبدیل می کند. حال با نگاهی به عکسهای منتشر شده توسط خبرگزاری مهر و توجه به میزان وسعت و حجم گلسنگهای موجود بر دیواره ی بنا می توان فهمید که این گلسنگها برای رشد و گسترش دامنه ی خود با چه خیال راحت و آسوده ای در تخت جمشید در حال رشد و توسعه هستند.
خبرگزاری مهر در مورد گزارش حمله گلسنگها به تخت جشمید تنها اقدام به انتشار عکسهایی کرد که حاکی از بروز یک اتفاق نامناسب در این بنای تاریخی و ارزشمند می کرد، حال آنکه مسئولان سازمان این کار را غرض ورزانه و سیاسی می دانند. اما اگر قرار بر این است که انتشار هشدار گونه ی چند عکس از اتفاق نامناسبی که در یک بنای باستانی رخ داده غرض ورزانه، جوسازانه و سیاسی خوانده شود، حقیقتا آیا بهتر و راحتتر نیست که این مسئولان کار را یکسره کرده و با متهم کردن گلسنگهایی که در تخت جمشید رشد کرده اند به عنوان متهمان اصلی ماجرا به غرض ورزی و سیاه نمایی ، خیال خود را راحت کنند؟
خبرگزاری مهر ادعا در پیگیری و توجه به اخبار حوزه میراث فرهنگی با هیچ شخص یا گروهی غرض ورزی سیاسی یا غیر سیاسی ندارد و تنها مسئله ای که در این بین سرلوحه کار و دغدغه اصلی خود قرار داده است همانا حفاظت و توجه به میراث فرهنگی کشورمان بوده و خواهد بود. شاهد ما برای این ادعا نیز ماجرای تهدید بنای زیبا و تاریخی سی و سه پل در اصفهان از سوی تونل مترو در این شهر و همچنین تعدیل برج جهان نما است که در آنجا دست بر قضا موضع خبرگزاری مهر و سازمان میراث فرهنگی مشترک بوده و سمت و سوی انتقادهای صورت گرفته نیز به طرف مدیریت شهری و مسئولان مترو اصفهان بوده است.
حال آنکه انتشار خبر رشد گلسنگها بر دیوارهای تخت جمشید تنها مسئله ای نبود که در روزهای اخیر از سوی خبرگزاری مهر به اطلاع افکار عمومی رسانده شد، پیش از آن نیز در خبری دیگر با عنوان " لایه چوبی 3 ساله ؛ بلای جان پله های 2500 ساله تخت جمشید " از آسیب رسانی پلکانهای چوبی نصب شده بر روی راه پله های باستانی تخت جمشید نیز خبری منتشر شد که در آن عکسهایی واضح، رشد گیاهان و قارچها را در این بنا نشان می داد، مسئولان متولی حفاظت از تخت جشمید بعد از انتشار آن خبر در اقدامی مناسب اقدام به پاکسازی گیاهان کردند. مطمئنا در مورد خبر گلسنگها نیز ماجرا به همین منوال است و بی تردید هیچ کس بهتر از خود افرادی که در تخت جمشید متولی و مسئول هستند نمی تواند صحت و سقم اخبار منتشر شده از سوی مهر را تایید کند مسئله ای که لازمه آن البته پایبندی به اخلاق اسلامی و انسانی است.
خبرگزاری مهر لازم می داند خرسندی خود را از اینکه مورد وثوق بخش اعظمی از کارشناسان متعهد میراث فرهنگی در سراسر کشور قرار گرفته را اعلام کند، چرا که این عزیزان هر روزه اخبار و گزارشهای فراوانی از وضعیت میراث فرهنگی گوشه و کنار کشور را برای ما ارسال می کنند، اما مهر به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع تنها آن بخشی از این اخبار را منتشر می کند که از سوی کارشناسان خود مورد تایید قرار می گیرد. خبرگزاری مهر هیچ گاه خبری را پیش از آنکه از صحت آن به طور کامل اطمینان حاصل نکند منتشر نخواهد کرد و خبرهای منتشر شده پیش از این نیز خود شاهدی بر این مدعاست.
حال اگر فردی در هر جایی از مجموعه مدیریتی میراث فرهنگی در واکنش به افشای کوتاهیهای صورت گرفته در زمینه کاری اش از سوی خبرگزاری مهر، این رسانه را مورد اهانت و اتهام های بی اساس قرار می دهد برای ما تغییری در اصل موضوع نخواهد داشت. چرا که برای خبرگزاری مهر اصل اساسی و مهم، توجه و مراقبت از میراث فرهنگی کشورمان بوده و همچنان نیز خواهد بود.