پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان محل استخراج سنگ‌ در دوره ساسانی شناسایی شد

یادمان

محل استخراج سنگ‌ در دوره ساسانی شناسایی شد

محل استخراج سنگ‌های دوره ساسانیان شناسایی و ثبت شد، آنطور که باستان‌شناسان می‌گویند در دوره ساسانیان حجاران و سنگ تراشان در منطقه فیروز آباد فارس برای ساخت سازه بناهایی مانند شهر گور، بنای معروف شاه نشین و همچنین سازه‌های سنگی تربال از این معدن بهره‌برداری می‌کردند.

adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | 106 - Nike WMNS Air Force 1 Shadow "Pastel" - LacollesurloupShops - nike dunks brown white black friday images , CI0919

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ معدن سنگ پودنه متعلق به دوره ساسانیان است، معدنی که حجاران و سنگ‌تراشان ساسانی برای ساخت بناهای باشکوه، شهر گور از سنگ‌های آن برداشت و استفاده می‌کردند. به‌تازگی شناسایی و ثبت شد.
 
به‌گزارش CHN، شهرستان فیروزآباد در جنوب غربی استان فارس واقع شده است . این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و بخش میمند است. از نظر طبیعی شهرستان فیروزآباد را می توان در زمره مناطق کوهستانی به حساب آورد. کاخ اردشیر ساسانی، شهر گور وقلعه دختراز آثار مهم دوره ساسانی در این شهرستان است. 
 
«مصیب امیری» مدیر اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس با اعلام این خبرگفت:«معدن سنگ پودنه متعلق به دوره ساسانیان است که در فیروز آباد فارس و در دره پودنه قرار گرفته است».
 
او گفت: «در دوره ساسانیان حجاران وسنگ تراشان در منطقه فیروز آباد فارس برای ساخت سازه بناهایی مانند شهر گور، بنای معروف شاه نشین و همچنین سازه‌های سنگی تربال که حدود 6 کیلومتر تا محل معدن فاصله دارند از معدن سنگ پودنه سنگ های مورد نیاز را تامین می کردند».
 
امیری با بیان این مطلب که معدن پودنه به‌دلیل قرار گیری در کوهی که پونه بر آن سبز می شده است به این نام خوانده می‌شود تاکید کرد، معدن در انتهای تنگ معروف پودنه در کوه پودنه واقع در شمال شرقی شهر فیروزآباد قرار دارد و شرایط زمین شناسی این کوه و وجود سنگ‌های مطبق و لایه‌ای با ترک‌های طبیعی تقریبا منظم در بسیاری از قسمت‌ها شرایط مناسبی را جهت برش و تراشکاری در دسترس حجاران ساسانی قرار داده است. چنانچه با انتخاب بهترین قسمت از لحاظ نوع ترک سنگ‌، ابعاد و دسترسی اقدام به بریدن آن با قلم و چکش کرده‌اند.
 
به‌گفته مدیر اداره میراث‌فرهنگی استان فارس، معدن کاران جهت دستیابی راحت‌تر به معدن نقاط سخت مسیر را سنگ بندی و تسطیح کرده و راه سازی‌ها در بسیاری از قسمت‌های گذر همچنان پابرجا و قابل رویت است. قطعات سنگ حدود 300 متر اول از بالای کوه با شیبی حدود 40 درجه حمل می‌شد و در دشت، مابقی مسیر آسان تر طی می‌شد تا به محل شهر گور می رسید.
 
این باستان‌شناس در خصوص ارزش های این معدن تاریخی تاکید کرد:«این معدن شیوه برش حجاران سنگ در دوران ساسانی را در اختیار ما می‌گذارد و از معدود معدن های یافت شده از دوره ساسانی در استان فارس است
 
با توجه به ارزش‌های تاریخی و مطالعاتی اقدامات لازم جهت تکمیل پرونده و پیشنهاد ثبت این معدن در فهرست آثار ملی ایران انجام که پس از طی مراحل قانونی به شماره 31119 درتاریخ 26/6/93 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
 
امیری در پایان با سپاس از همکاری وتلاش انجمن دوستداران میراث فرهنگی فیروز آباد فارس در شناسایی این اثر در سال 1392 گفت تلاش‌های  ضرغام دهقان یکی از اعضای این انجمن در راستای شناسایی این اثر قابل تقدیر است .

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه