اسفندگان روز مهر ایرانی

آش اسفندی

 

این آش حدود یک ماه مانده به نوروز پخته می شود و به همین دلیل اسفندی نام گرفته است.

مفصل ترین نوع آش اسفندی را در محلات می پزند که به آن آش ترش نیز می گویند. مواد آن شامل: بلغور، نخود لوبیا، چغندر، گردو، بادام، آلوچه خشک، برگه ی زرد آلو، لواشک، تنده (هسته ی زرد آلو، که اگر تلخ باشد آن را در آب می جوشانند و بهد چند روز در آب سرد می گذارند و آبش را عوض می کنند تا شیرین شود)، سبزی (تره، جعفری، گشنیز) و سرکه و شکرکه به عنوان چاشنی آش به کار می روند.

مواد لازم برای تهیه  آش اسفندی که در روز جشن اسفندگان پخته می‌شود و غذای ویژه این روز است.......

آب گوجه فرنگی           6 پیمانه

برنج                           5/1 پیمانه

لوبیا قرمز                     1 پیمانه

عدس                          1 پیمانه

پیاز                            2 عدد متوسط

کشک                        به میزان لازم

نعنا خشک                 به میزان لازم

روغن                       به میزان لازم

سبزی آش                  250 گرم               (تره/جعفری/گشنیز/اسفناج)

ادویه                         به میزان لازم          (نمک/ فلفل سیاه/زردچوبه)

 

دستور پخت

برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کرده-لوبیا قرمز را جدا گانه پخته و آب آن را جدا کنید. برنج و عدس را هم پخته و سبزی را به آن اضافه کنید سپس لوبیا را که از قبل پخته شده است به آن اضافه کرده همچنین آب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید که آش غلیظ شود سپس پیاز داغ را که از قبل با زرد چوبه تف داده ایم  به آن اضافه میکنیم و نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده . توجه داشته باشید که هر چه آش تند تر باشد خوشمزه تر است. در انتها نعنا داغ و کشک را به آن اضافه میکنیم.